Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΛΥΚΑΛΑ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ;


Ανοιχτή πρόσκληση προς την κα Πολυκαλά και τα μέλη της Κοινωνίας Δημοτών


Αγαπητά μέλη της Κοινωνίας Δημοτών,

Για μια ακόμη φορά όπως οφείλουμε, σας καλούμε να συνεργαστούμε στην προσπάθεια και την προοπτική ενός κοινού στόχου και ενός κοινού προγράμματος για το δήμο του μέλλοντός μας, της κοινωνίας και της αειφόρου ανάπτυξης.

Σας καλούμε μαζί, να αφήσουμε πίσω τα ελάχιστα και τα μικρά που μας χώρισαν και να σταθούμε με ελπίδα μπροστά στα μεγάλα και τα πολλά που έχουμε να προσπαθήσουμε από κοινού!

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είμαστε εμείς ο αντίπαλος. Ο αντίπαλος βρίσκεται απέναντι με την νοοτροπία, τις αντιλήψεις και τις πρακτικές του παρελθόντος, που αναπαράγουν ένα πολιτικό σύστημα αδιαφορίας, κοινωνικής αποξένωσης, αποδυνάμωσης και υποταγής.
Ο αντίπαλος βρίσκεται απέναντι, με ψηφοδέλτια συγκροτημένα από καριερίστες της πολιτικής, υστερόβουλους, καιροσκόπους, κενούς περιεχομένου, στερούμενων απόψεων, ιδεών και οράματος.
Ο αντίπαλος βρίσκεται απέναντι με το σκηνικό της παράγκας, της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής, της αλλοτρίωσης, των μεταγραφών, των ανήθικων επηρεασμών, των εκβιασμών και των χρηματισμών. 

Το γνωρίζετε πολύ καλά, τους ξέρετε, τους είδατε στην πράξη. Τους είδατε να σιωπούν, να αγνοούν τα θέματα, να αδιαφορούν για τα προβλήματα των πολιτών, να παλαντζάρουν πολιτικά, να απουσιάζουν από κάθε δύσκολη περίσταση και να εμφανίζονται προεκλογικά ως μεταλλαγμένοι σωτήρες.

Γνωρίζετε πολύ καλά και την δική μας πολιτική φιλοσοφία και στάση. Γνωρίζετε ότι εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα συνεργασίας χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς προαπαιτούμενα και αποδεχόμενοι όλες τις ελπιδοφόρες λύσεις, παραμερίσαμε κάθε φιλοδοξία και προτάξαμε την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση, για να δώσουμε την μεγάλη μάχη όλοι μαζί, όσοι αγωνιστήκαμε για δημοκρατία και συμμετοχή, για την βιώσιμη κινητικότητα, για μια κοινωνική πολιτική για όλους χωρίς εξαιρέσεις, για μια πόλη της κοινωνικής συμμετοχής, για έναν καθολικό μαζικό αθλητισμό και για έναν πολιτισμό ως τοπική έκφραση με ποιότητα.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό ήταν το πολιτικό μας στίγμα εδώ και πολλά χρόνια. Από τα χρόνια των αυτοδιαχειριζόμενων παιδότοπων, από τα χρόνια που αγωνιστήκαμε μαζί για την αποταμίευση της γης, από τα χρόνια που εισάγαμε την έννοια της αειφορίας, από τα χρόνια που παλέψαμε για διαφάνεια  και κοινωνική αυτοοργάνωση, από τα χρόνια της επιμονής μας για τη δημιουργία αναβαθμισμένων σχολείων, από τα χρόνια που φωνάζαμε για ανακύκλωση και τα χρόνια που φωνάζαμε για την προστασία του Υμηττού και την δημιουργία νέου Προεδρικού Διατάγματος απολύτου προστασίας του.

Κατανοούμε πλήρως τους φόβους σας για την αναβίωση και την αναζωογόνηση της διεφθαρμένης σοσιαλδημοκρατικής "τάξης" των ευγενών και ευνοημένων. Να ξέρετε όμως ότι αυτή ειδικά η διεφθαρμένη τάξη, δεν βρίσκεται στο ψηφοδέλτιό μας. Αυτή η "νεοτερίστικη" ομάδα της πολιτικής σαλτάρισε γρήγορα σε άλλα ψηφοδέλτια, προς τα αριστερά και προς τα δεξιά και πρόλαβε να κρυφτεί καλά, είτε υποδυόμενη τον μανδύα του επαναστάτη, είτε υποδυόμενη το μανδύα του "ανεξάρτητου".

Αυτούς κινδυνεύετε τώρα να ευνοήσετε, μέσα από την στρουθοκαμηλική στρατηγική της ιδεολογικής καθαρότητας. Προκαλώντας την κατάτμιση και την πολυδιάσπαση ενός ανθρώπινου πολιτικού χώρου, που αγωνίστηκε με συνέπεια για τις αξίες του και πλήρωσε πολύ ακριβά την κατάτμηση και την πολυδιάσπαση και τιμώρησε αναίτια την κοινωνία, αφήνοντας την απροστάτευτη μπροστά στις ορέξεις των οπαδών της μισαλλοδοξίας, του συντηρητισμού, της αδιαφάνειας και των υπόγειων διαδρομών καριέρας και εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Ο δρόμος του διαχωρισμού αποτελεί μεγάλη ευθύνη που θα αναλάβουμε μπροστά στα μάτια ενός κόσμου που περιμένει από εμάς να στηρίξουμε τις πολιτικές συσπειρώσεις, τις συνεργασίες και τη δυναμική συνέργεια.
 
Ενός κόσμου που περιμένει από εμάς να υπερασπιστούμε ειλικρινά την δημοκρατία και τη συμμετοχή, την ισοτιμία και την αξιοκρατία, την διαφάνεια και αειφορία, την οικολογία και την βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Ενός κόσμου με προοδευτικές αντιλήψεις είτε του φιλελευθερισμού, είτε του κοινωνικού ελέγχου, που αντιτάσσεται και απεχθάνεται το συντηρητισμό των παλαιοκομματικών πρακτικών και των κενών λόγων και υποσχέσεων.

Ενός κόσμου που περιμένει να δει κάτι διαφορετικό, μια αξιόπιστη πρόταση τεχνοκρατικά υποστηριζόμενη, εφικτή και πραγματοποιήσιμη.
 
Θεωρούμε ότι είναι πολιτικό μας χρέος απέναντι στον κόσμο που εκπροσωπούμε και στα παιδιά μας, να σας απευθύνουμε μια ακόμη φορά κραυγή αγωνίας για συνεργασία και συσπείρωση σε μια ενιαία δημοτική παράταξη σε ισότιμη βάση και με σαφή προγραμματική αναφορά όπως την συμφωνήσαμε ήδη.


Χάρης Κουγιουμτζόπουλος

Εκ μέρους της παράταξης
«Προοδευτική Συνεργασία για τις 
8 προτάσεις 
στο δήμο Παπάγου Χολαργού»

3 σχόλια:

  1. Αντε παιδί μου Χάρη, να γίνει ευκολώτερος ο δρόμος του Νικολάου & του Τίγκα. Αντε με τη "νεοτερίστικη" (!!) ομάδα της γηραιάς κυρίας. Θα μου πεις, ανορθόγραφος είναι κι' ο ναυαρχίδας, αλλά έχει άλλα προσόντα.(αν δεν το κατάλαβες, το "νεωτερίστικη" γράφεται με ω και ο μανδύας είναι ένδυμα όχι υπόδημα, δηλ. το ενδυόμεθα, δεν το υποδυόμεθα. ΕΕΕΕ εεεεε ΕΕΕΕΕΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε ο χαρης θα γινει τελικα δημαρχος. Κατα το 2030 τον βλεπω να τα καταφερνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα 'χει παίξει ο Χάρης... τελείως όμως! Σε λίγο θα πείσει και τον εαυτό του!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή