Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "30 ΜΕΡΕΣ"!!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ!

Από το 1993 όταν και πρωτοκυκλοφόρησε η εφημερίδα "30 Μέρες", μέχρι και σήμερα πέρασαν 21 ολόκληρα χρόνια. Η εφημερίδα του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου έγραψε τη δική της ξεχωριστή ιστορία στο χώρο του τοπικού Τύπου. Και από ένα σημείο και μετά, θα λέγαμε μοναδική.
Μέχρι το 2003 η "30 Μέρες" ήταν εβδομαδιαία εφημερίδα αλλά από την χρονιά εκείνη και μέχρι σήμερα, η έκδοση έγινε εβδομαδιαία. Για όσους γνωρίζουν τι θα πει τοπικός Τύπος, η εβδομαδιαία έκδοση αποτελεί έναν άθλο. Και αυτό τον άθλο τον πέτυχε ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος με τους συνεργάτες του, δημιουργώντας για την περιοχή Παπάγου-Χολαργού ένα ρεκόρ. 
Και η δική μας εφημερίδα, ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" που εκδίδεται από το 1972 στον Χολαργό-Παπάγου, για ένα μικρό διάστημα εκδιδόταν κάθε εβδομάδα, όμως σε καμία περίπτωση επί 11 συναπτά έτη, όπως του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου. 
Η διακοπή έκδοσης μιας εφημερίδας αποτελεί ένα λυπηρό γεγονός. η "30 Μέρες", μετά από 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα τοπικά δρώμενα αναστέλλει την έκδοσή της. Ο ίδιος ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, εκλεγμένος πλέον δημοτικός σύμβουλος, ως επικεφαλής της παράταξης "8Προτάσεις", μας ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας του, με το αιτιολογικό του ασυμβίβαστου: "Θεωρώ ότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να παίζω τον ρόλο και του κριτή και του κρινόμενου. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έκανα σωστή δημοσιογραφία. Από την ώρα που με εξέλεξαν οι δημότες δημοτικό σύμβουλο θα αφοσιωθώ στο νέο μου ρόλο. Η έκδοση της εφημερίδας αναστέλλεται μέχρι να βρεθεί νέος αγοραστής να τη συνεχίσει"
Όπως μας είπε επίσης ο Χάρης, θα συνεχίσει τη δημοσιογραφία μέσα από το προσωπικό του blog "myota.gr" που ασχολείται με θέματα τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ενημέρωση από όλους τους δήμους της χώρας. 
Από την πλευρά μας, ως "Ανεξάρτητος Παρατηρητής", όσο και αν υπήρξαμε ανταγωνιστές με τις "30 Μέρες", σε καμία περίπτωση δεν χαιρόμαστε για τη διακοπή της έκδοσης, διότι ο ανταγωνισμός μας, στο μέτρο του δυνατού ήταν ευγενής και όπως άλλωστε σημειώσαμε, οποιαδήποτε κλείσιμο μιας εφημερίδας ισοδυναμεί με κηδεία!
Ευχόμαστε στον Χάρη Κουγιουμτζόπουλο να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία να διαδραματίζει δυναμικό ρόλο στα τοπικά δρώμενα από τη νέα του θέση στα δημοτικά συμβούλια.  

3 σχόλια:

  1. 21 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΥ ΑΠΟΣΚΙΤΗ. ΑΠΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΕΒΕΙ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !
    ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΝΕ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΠΑΡΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ , ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΤΑ ΠΙΟ "ΠΙΑΣΑΡΙΚΑ" ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Η ΣΥΖΥΞ, Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ , ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !
    ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ !
    ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τώρα πώς θα ζήσουμε χωρίς λασπολογία;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή