Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ! ΤΑ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥΤΙΝ...

Τι ήθελε το ουκρανικό Σουχόι πίσω από το επιβατικό της Μαλαισίας; -Γιατί μετακινήθηκαν ουκρανικές αντιαεροπορικές μονάδες Buk κοντά στην περιοχή και μετά αποχώρησαν; -Γιατί το μοιραίο αεροπλάνο παρεξέκλινε της πορείας του κατά 14 χλμ. κατ’ εντολή των Ουκρανών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας;
Ένα ουκρανικό πολεμικό αεροσκάφος, πιθανότατα Sukhoi-25, είχε πλησιάσει σε απόσταση 3-5 χλμ. το μαλαισιανό επιβατικό λίγο πριν εκείνο χάσει ξαφνικά την ταχύτητά του και αρχίσει να πέφτει!
Την αποκάλυψη αυτή έκαναν πριν από λίγο Ρώσοι επιτελάρχες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Άμυνας της χώρας.
«Αναμένουμε εξηγήσεις για το τί έκανε στους αεροδιαδρόμους της πολιτικής αεροπορίας το ουκρανικό πολεμικό αεροσκάφος», που έχει καταγραφεί στα ρωσικά ραντάρ με το στίγμα του να παραμένει εκεί και μετά την εξαφάνιση του μαλαισιανού αεροπλάνου, επανέλαβαν ο διευθυντής της Κεντρικής Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας αντιστράτηγος Αντρέι Καρταπόλοφ και ο αρχηγός της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας Ίγκορ Μάκουσεφ.
Ο αντιστράτηγος Καρτοπόλοφ διέψευσε ως ψευδείς τους ισχυρισμούς ότι «δεν υπάρχαν στην περιοχή άλλα αεροσκάφη», ενοχοποιώντας μάλιστα και τους Αμερικανούς για το ψέμα, καθώς η Μόσχα έχει καταγράψει ότι από την ίδια περιοχή διήλθε το χρονικό διάστημα 16:06-16:21 αμερικανικός πειραματικός δορυφόρος. «Ακούσαμε από εκπροσώπους των ΗΠΑ για δορυφορικές φωτογραφίες της εκτόξευσης πυραύλου προς το μαλαισιανό αεροσκάφος, αλλά αυτές τις λήψεις δεν τις έχει δει κανείς», είπε ο Ρώσος αξιωματικός ρίχνοντας το γάντι και προς την αμερικανική πλευρά.
Όπως εξήγησαν οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί η Μόσχα παρουσιάζει στοιχεία των καταγραφών από αντικειμενικά όργανα, βιντεοκαταγραφές ραντάρ και δορυφορικές φωτογραφίες, και θα παραχωρήσει όλα τα σχετικά στοιχεία στους εμπειρογνώμονες, που θα αναλάβουν τη διερεύνηση της τραγωδίας, θέλοντας να αντιμετωπίσει «το μεγάλο αριθμό αντιφατικών πληροφοριών, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας».
Οι Ρώσοι επιτελείς εξέφρασαν την απορία τους επίσης γιατί παρεξέκλινε της κανονικής του πορείας προς Βορρά περί τα 14 χλμ. το αεροπλάνο, μπαίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο βαθύτερα στη ζώνη των εχθροπραξιών, που ελέγχουν ως επί το πλείστον οι ρωσόφωνβοι αντάρτες. Αλλά και βάσει ποιες υποδείξεις από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας άρχισε λίγο πριν τη συντριβή του να διορθώνει αυτήν την πορεία, χωρίς να προλάβει να ολοκληρώσει τον ελιγμό.
96DED2F05C5F03873C7B69B2742CFED9
Όμως τα ρωσικά ερωτήματα δεν σταματούν εδώ, καθώς στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν δορυφορικές λήψεις των 3-4 αντιαεροπορικών μονάδων Buk, που διατηρούν στην ευρύτερη περιοχή της πτώσης του μαλαισιανού Μπόινγκ οι Ουκρανοί στρατιωτικοί. «Αναμένουμε απαντήσεις για το τί χρειάζονταν εκεί τα Buk εφόσον οι αντάρτες δεν έχουν στη διάθεσή τους αεροπορία», είπαν για άλλη μια φορά οι Ρώσοι επιτελείς, σημειώνοντας τις περίεργες κινήσεις τουλάχιστον μίας από τις μονάδες των Buk, η οποία βρισκόταν το πρωί της καταστροφής κοντά στη ζώνη της πτώσης υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας είχε απομακρυνθεί.
«Αυτά δεν είναι λόγια και διακηρύξεις, όπως συνηθίζουν οι Αμερικανοί, Βρετανοί και Αυστραλοί, αλλά συγκεκριμένα στοιχεία», δήλωσε πριν από λίγο ο ειδικός στρατιωτικός αναλυτής Ίγκορ Κοροτσένκο, επιβεβαιώνοντας ότι η υπόθεση έχει ακόμη «πολύ ψωμί» και η Μόσχα δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένη να μείνει εκτός της αντιπαράθεσης.
«Είναι ντροπή για μια μεγάλη χώρα με ισχυρές μυστικές υπηρεσίες, όπως οι ΗΠΑ, να βασίζονται στις πλαστογραφίες των Ουκρανών, σοβαρή συζήτηση δεν μπορεί, ούτε πρόκειται να γίνει με μαϊμουδιές, που προωθούν στα κοινωνικά δίκτυα, οι αναρμόδιοι του Κιέβου», κατέληξε ο κ. Κοροτσένκο, που μοιάζει να ξέρει για τί μιλά, όταν λέει ότι «ζούμε μια ακόμη παράσταση όπως τα περίφημα όπλα μαζικής καταστροφής».
AEROPLANO MALAISI
Oι Ρώσοι αξιωματικοί γελοιποίησαν και το «ισχυρότερο» έως σήμερα οπτικό επιχείρημα της ουκρανικής πλευράς, το περιβόητο βίντεο με την εποχούμενη μονάδα Buk, που υποτίθεται ότι αποχωρεί με κατεύθυνση τα ρωσικά σύνορα, αφού «κατέρριψε» το μαλαισιανό αεροσκάφος. Οι ερασιτέχνες πλαστογράφοι προδόθηκαν από τη διαφήμιση αυτοκινήτων, που φαίνεται στα πλάνα, η οποία απέδειξε ότι η σκηνή διαδραματίζεται πολύ μακριά από τα ρωσικά σύνορα και μάλιστα στην πόλη Κρασνοαρμέισκ, η οποία βρίσκεται από τον Μάιο στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων. Επομένως, αν κάποιος προσπαθεί να «φυγαδεύσει» τη μονάδα των Buk, από όπου λείπει ένας «χρησιμοποιημένος» πύραυλος - αυτός δεν είναι άλλος από τον ουκρανικό στρατό, που είναι εγκατεστημένος στην περιοχή.
Δημοσιογράφοι στη Μόσχα θυμήθηκαν σήμερα κι έναν ακόμη ισχυρισμό των προηγούμενων ημερών από τον κορυφαίο φιλοαμερικανό «αστέρα» της νέας ηγεσίας στο Κίεβο και συνεργάτη πιθανότατα της αμερικανικής CIA, διευθυντή ταυτοχρόνως της περιβόητης Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, Βαλεντίν Ναλιβάιτσενκο, ο οποίος είχε πει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι συνελήφθησαν οι Ρώσοι αξιωματικοί, που χειρίστηκαν τον πύραυλο Buk και είχαν τη σχετική ειδικότητα, που αποδείκνειε μάλιστα και η στρατιωτική ταυτότητα του ενός. Η περίφημη σύλληψη και δυο τόσο σημαντικά «λαυράκια» εξαφανίστηκαν μέσα στον οχετό της παραπληροφόρησης, που θέλει να κατασκευάσει τις εξελίξεις όταν αυτές δεν τις βγαίνουν…
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για όσους θέλουν πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης και όχι βεβιασμένα πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά κέρδη για τον εαυτό τους και τους θλιβερούς προστατευόμενούς τους - κυβερνήτες του Κιέβου.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου