Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗN ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ", ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΗΣ!

Πέθανε σε ηλικία 60 χρόνων ο Κώστας Κάρης πρώην διευθυντής της εφημερίδας Αυγή
Γεννημένος το 1954, ο Κώστας Κάρης στρατεύτηκε από τα μαθητικά του χρόνια στην Αριστερά. Υπήρξε αγωνιστής του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος ως φοιτητής της Αρχιτεκτονικής, ηγετικό στέλεχος της ΕΚΟΝ ΡΦ, του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του ΣΥΝ, ενώ συμμετείχε και στην ίδρυση της ΔΗΜΑΡ στην οποία ήταν μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής.
Πνεύμα ανήσυχο, προικισμένο και μορφωμένο,  σφράγισε  με την παρουσία του, τις γνώσεις και το ήθος την πορεία του αριστερού ανανεωτικού νεολαιίστικου κινήματος καθώς και της Αυγής.
Όπως γράφει σήμερα η "Αυγή", "όλοι όσοι συνεργαστήκαμε με τον Κώστα επί πολλά χρόνια στην εφημερίδα, στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στην οικογένεια του. Αλίκη, Αγάθη και Φανή κουράγιο".
"Την απώλεια ενός ανθρώπου όπως ο Κώστας Κάρης που συνέδεσε ολόκληρη τη ζωή του με την ανανεωτική αριστερά, θρηνεί η Δημοκρατική Αριστερά", αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
"Η Δημοκρατική Αριστερά, η Κεντρική Επιτροπή και ο πρόεδρός της εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός συντρόφου που θα μείνει πάντοτε ζωντανός στις αναμνήσεις μας", προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η κηδεία του Κ. Κάρη θα γίνει την Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, στο νεκροταφείο Χολαργού.
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Κώστα Κάρη:
"Με θλίψη ενημερωθήκαμε για την απώλεια του Κώστα Κάρη που έδωσε άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ενταγμένος στην αριστερά από τα μαθητικά του χρόνια, υπήρξε μέλος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και στέλεχος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμού και ΔΗΜΑΡ. Διετέλεσε επίσης, για χρόνια διευθυντής στην Αυγή συνδέοντας την παρουσία του με την πορεία της ανανεωτικής αριστεράς.
Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου