Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ… ΜΙΛΗΣΕ!!! ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ" ΚΑΙ ΤΙ ...ΑΠΑΝΤΗΣΕ!!!

ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ, Ο Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ!
Οι ερωτήσεις-φωτιά της «Ελεύθερης Ώρας της Κυριακής» και τι απάντησε…

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ-ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΟΙΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»
Η EUROSTAT ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Του Μάκη Βραχιολίδη
Το Συμβούλιο Εφετών, πριν από λίγες ημέρες απεφάνθη ότι  η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ που αφορά στην διόγκωση του ελλείμματος, διά του οποίου η χώρα σύρθηκε στα μνημόνια του θανάτου και της εξαθλίωσης χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Το γεγονός από μόνο του θορύβησε και την κυβέρνηση και την Eurostat, δεδομένου ότι είχαν μείνει ήσυχοι ότι το μεγάλο σκάνδαλο του φουσκωμένου ελλείμματος όδευε προς αρχειοθέτηση. Μάλιστα, όπως αναφέρουν σε συνέντευξή τους στην «Ε.Ω. της Κυριακής» οι Γεωργαντά-Λογοθέτης, σύμφωνα με πληροφορίες τους «η Τρόικα επισκέφτηκε τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ μετά τη δημοσιοποίηση του βουλεύματος, προφανώς για να μηχανορραφήσουν την μη παραπομπή στο Ακροατήριο και το φίμωμα της Δικαιοσύνης και των μαρτύρων-υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ». Είναι σαφές ότι περισσότερο απ’ όλους θορυβήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέας Γεωργίου, μια και εμπλέκεται σε βαριά αδικήματα.
Η εφημερίδα μας επικοινώνησε αρκετές φορές με το γραφείο του κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ, όπου συνομιλήσαμε με την ιδιαιτέρα του κ. Ευαγγελία Καλού. Ζητήσαμε να έχουμε τηλεφωνική συνέντευξη μερικών λεπτών με τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, μια και το όνομά του ήρθε πάλι στην επικαιρότητα με την αναψηλάφηση της υπόθεσης του διογκωμένου ελλείμματος. Μετά τη δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την κα Καλού, η απάντηση του κ. Γεωργίου ήταν θετική! «Ο κύριος Πρόεδρος αποδέχεται την πρόσκληση της “Ελεύθερης Ώρας” και θα απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Μόνο που δεν θα απαντήσει τηλεφωνικά αλλά να του αποστείλετε στο προσωπικό του e-mail τις ερωτήσεις σας».
Αποστείλαμε τις ερωτήσεις στον κ. Γεωργίου ώστε να έχει την άνεση να τις επεξεργαστεί και να απαντήσει γραπτώς.
Ιδού λοιπόν τι ρωτήσαμε τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.
(1)   Το δημόσιο έλλειμμα των ετών 2006-2009 επιβαρύνθηκε με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ που κανένας δεν εισέπραξε και ποτέ δεν πληρώθηκαν από το κράτος. Τα δισεκατομμύρια αυτά αφορούσαν ληξιπρόθεσμες νοσοκομειακές οφειλές το ύψος των οποίων στην πραγματικότητα ήταν μειωμένο λόγω κουρέματος PSI κατά περισσότερο από 78%  σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΠΙΕ (Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών), κ. Κώστα Κουδούνα.

Γιατί, κύριε πρόεδρε της ΕΛΣΤΑΤ, δεν προβήκατε, όπως οφείλατε να έχετε κάνει, στη διόρθωση των νοσοκομειακών δαπανών που βάρυναν το δημόσιο χρέος και έλλειμμα στους λογαριασμούς EDP (Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος) εφόσον στην πραγματικότητα το κράτος πλήρωσε μόνο το 20% του ποσού με το οποίο εσείς φορτώσατε το δημόσιο χρέος και έλλειμμα;

(2)   Το πρώτο βασικό κριτήριο για να ενταχθεί μια οικονομική μονάδα στον τομέα του δημοσίου ή Γενικής Κυβέρνησης είναι να μην έχει η μονάδα αυτή «αυτονομία αποφάσεων» αλλά οι αποφάσεις της να παίρνονται από το κράτος.
Πώς γίνεται, κύριε Γεωργίου, να βάλετε στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης και να επιβαρύνετε έτσι το δημόσιο με χρέη μονάδων όπως είναι το Μέγαρο Μουσικής, η Βαρβάκειος Αγορά, κ.ά., οι οποίες μονάδες έχουν υποβάλει μήνυση κατά της ΕΛΣΤΑΤ; Πώς σας υποβάλανε μήνυση οι μονάδες αυτές αν δεν έχουν αυτονομία αποφάσεων; Δεν είναι αντιφατικό;
(3)   Σύμφωνα με απάντηση του Επιτρόπου κ. Σεμέτα σε ερώτηση του πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χουντή, η επιδότηση του κράτους στα εισιτήρια των συγκοινωνιακών επιχειρήσεων θεωρείται ως «άλλες διαβιβάσεις» κατά το Ενωσιακό Δίκαιο. Αν πράγματι είναι έτσι, τότε υπονοείται ότι οι διαβιβάσεις είναι παράνομες διότι παραβιάζονται οι αρχές του ανταγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 106 της Λευκής Βίβλου.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, η αξιολόγηση για τις αντισταθμιστικές εισφορές των συγκοινωνιακών επιχειρήσεων μπορούν να ταξινομηθούν είτε ως «επιδοτήσεις προϊόντος» οπότε δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και έλλειμμα (όπως έχουν κάνει όλες οι άλλες χώρε-μέλη της ΕΕ), είτε ως «άλλες διαβιβάσεις» που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και έλλειμμα. Εσείς τις θεωρήσατε ως «άλλες διαβιβάσεις» και επιβαρύνατε το δημόσιο χρέος και έλλειμμα.

Γνωρίζετε, κύριε πρόεδρε της ΕΛΣΤΑΤ, αν η Ελλάδα έχει υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ για παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού; Πώς εσείς με την αξιολόγηση των επιδοτήσεων που κάνατε νομιμοποιείτε κάτι τέτοιο για την χώρα μας και επιπλέον επιβαρύνετε το δημόσιο χρέος και έλλειμμα; Από όσο γνωρίζω η Ελλάδα δεν έχει υποστεί κύρωση για παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού. Εσείς λέτε ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει τους κανόνες ανταγωνισμού;

Ευχαριστώ
Μάκης Βραχιολίδης

ΤΡΟΜΑΞΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ!
 Την Παρασκευή το μεσημέρι η κυρία Καλού επικοινώνησε μαζί μας και είπε τα εξής: «Ο κύριος Πρόεδρος μου είπε να σας μεταφέρω ότι τελικά δεν θα απαντήσει λόγω του απαράδεκτου ύφους των ερωτήσεών σας»!

Ας κρίνουν οι αναγνώστες πόσο «απαράδεκτο» ήταν το ύφος των ερωτήσεων! Ήταν απλά μια κακόγουστη δικαιολογία! Τι μετέβαλε όμως την αρχική πρόθεση του κ. Γεωργίου να απαντήσει στις ερωτήσεις μας; Αφενός αισθανόμενος ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση και με ελάχιστα επιχειρήματα… έκανε πίσω. Ενδεχομένως η ανάκρουση πρύμνας να του υπαγορεύθηκε τελευταία στιγμή είτε από τον νομικό του σύμβουλο είτε και από κυβερνητικά χείλη!

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ-ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: ΜΟΝΟ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
·     Βήμα-βήμα πώς συντελέσθηκε το έγκλημα και τι ζημία προκάλεσε!
Η Ζωή Γεωργαντά και ο Νίκος Λογοθέτης, οι άνθρωποι που ξεσκέπασαν το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη δίνουν νέα στοιχεία για το έγκλημα σε βάρος του λαού και της χώρας.
Κυρία Γεωργαντά και κύριε Λογοθέτη, φαίνεται να δικαιώνεται ο  αγώνας σας. Ενώ ο εισαγγελέας έκρινε ότι η υπόθεση αναφορικά με την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, (που οδήγησε τη χώρα στην μετέπειτα καταστροφή), πρέπει να τεθεί στο αρχείο, το Συμβούλιο Εφετών απεφάνθη ότι η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Σημαίνει κάτι πρακτικά αυτή η «περαιτέρω διερεύνηση» ή μήπως είναι μια προσπάθεια να τηρηθούν τα όποια προσχήματα, μέχρι τελικά να κουκουλωθεί και αυτό το σκάνδαλο;
ΖΓ_ΝΛ: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η υπόθεση της «ιδιαιτέρως υψηλής αξίας του εγκλήματος» (από Πόρισμα Πεπόνη) κατά της χώρας μας, δεν θα κουκουλωθεί τελικά. Όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών βρίσκεται στην κατεύθυνση της αποκάλυψης της όλης αλήθειας για το πραγματικό χρέος και έλλειμμα του 2009, γεγονός που θα δώσει στην όποια Ελληνική κυβέρνηση μια αδιάσειστη βάση για την διαγραφή του χρέους των 100άδων δισ. ευρώ που μας φόρτωσε με την μέθοδο των ψευδών βεβαιώσεων η κυβέρνηση Γ.Α. Παπανδρέου σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο. Αυτό το γνωρίζει η Ελληνική Δικαιοσύνη διότι η ΣΛΕΕ (Συνθήκη για την Λειτουργία της ΕΕ) και τα Πρωτόκολλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου περιλαμβάνουν ρήτρα για την πλήρη αποζημίωση ενός κράτους-μέλους αν η εθνική Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι υπάρχει εμπλοκή της Eurostat ή άλλου Ευρωπαϊκού Οργάνου στην αλλοίωση των στοιχείων. Και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η Eurostat παραβίασε το Ενωσιακό Δίκαιο κατ’ εξαίρεση για την χώρα μας και εν γνώσει της. Συνεπώς, είναι άκρας προτεραιότητας και ύψιστου εθνικού ενδιαφέροντος η παραπομπή της υπόθεσης στο Ακροατήριο. Άλλωστε, οι απαιτούμενες «επαρκείς ενδείξεις» για την παραπομπή εκπέμπουν βροντές και αστραπές φωνάζοντας «εδώ είμαστε, δείτε μας».
Βέβαια, εκτιμάμε ότι οι απειλές προς την Ελληνική κυβέρνηση για να παρέμβει στη Δικαιοσύνη πρέπει να είναι φοβερά ασφυκτικές μετά το πάγωμα που θεωρούμε ότι διαπέρασε τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο λόγω του πρόσφατου βουλεύματος. Μαθαίνουμε δε, ότι η Τρόικα επισκέφτηκε τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ μετά την δημοσιοποίηση του βουλεύματος προφανώς για να μηχανορραφήσουν την μη παραπομπή στο Ακροατήριο και το φίμωμα της Δικαιοσύνης και των μαρτύρων-υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ. Υπενθυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο θα βγει και η απόφαση του ΣτΕ (Συμβουλίου της Επικρατείας) για την ακύρωση της «Δήλωσης Απορρήτου» που εφεύρε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ πέρυσι για να φιμώσει τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ.       

Σύμφωνα με νέο νόμο Μανιτάκη, οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος ή άλλο αδίκημα σχετικό με την υπηρεσία του, τίθεται σε διαθεσιμότητα κι επανέρχεται σε αυτή όταν κι αν δικαιωθεί. Ο νόμος αυτός γιατί δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση του κ. Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου ο οποίος κατηγορείται για βαριά αδικήματα; Δεν έπρεπε να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα;
ΖΓ: Δεν υπάρχει ευθιξία, είναι αστείο. Εδώ εκτελείται υπηρεσία που είναι να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστροφή και κάμψη του ηθικού του Έλληνα γιατί όπως έχουν πει οι Δυτικοί βαρβαράνθρωποι «οι Έλληνες είναι απείθαρχοι», και αυτό δεν τους αρέσει καθόλου, μα καθόλου. Μόνο η Βουλή και η Ελληνική Δικαιοσύνη μπορούν να παραιτήσουν την αισχρή διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ. Στο κάτω κάτω, πώς ο κ. Βενιζέλος, χωρίς ούτε καν να μας δει, χωρίς ούτε καν να ζητήσει να απολογηθούμε για κάτι, παραίτησε όλο το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, εκτός του προέδρου, με μία μόνο φράση μέσα στον νόμο για το χαράτσι; 
Πιστεύετε ότι η διόγκωση του ελλείμματος που οδήγησε στην υπαγωγή της χώρας στις δαγκάνες του διεθνούς οικονομικού ελέγχου έγινε βάσει οργανωμένου σχεδίου που συνιστά «εγκληματική οργάνωση»; Και αν ναι, ποιοι κινούσαν τα νήματα αυτού του σχεδίου;
ΖΓ: Ασφαλώς η αλλοίωση των στοιχείων του χρέους και του ελλείμματος ήταν σχέδιο και ασφαλώς πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που εξύφανε το σχέδιο αυτό για να εξυπηρετηθούν ξένα συμφέροντα· και αυτό δεν είναι θεωρία, αλλά πραγματικότητα, το έχει παραδεχτεί ακόμα και το ΔΝΤ, όχι με αυτό ακριβώς το λεκτικό αλλά με το «συγγνώμη, κάναμε λάθος, τώρα μάθαμε»(!) και άλλα φαιδρά, και πολλοί κοινωνικοί επιστήμονες διεθνούς κύρους έχουν δηλώσει δημόσια ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και ότι η Ελληνική κυβέρνηση οδηγούσε τη χώρα σε οικονομική αυτοκτονία. Όσον αφορά αυτούς που κίνησαν τα νήματα, βλέπουμε μόνο τους ανθρώπους που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση του σχεδίου, όπως Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Γεωργίου, Ξενάκη, Σαχινίδης, Πλασκοβίτης, Ράντερμάχερ, Όλι Ρεν, κ.ά. Πίσω από αυτούς πρέπει να βρίσκεται το μεγάλο Τραπεζικό κατεστημένο.       
Επειδή ο κόσμος ξεχνά πολύ εύκολα το πώς οδηγήθηκε ο τόπος στη σημερινή ελληνική τραγωδία, δώστε στους αναγνώστες μας, σε αδρές γραμμές, το περίγραμμα του πώς διογκώθηκε το έλλειμμα.  Πώς από το 3,5% φτάσαμε σε λίγους μήνες στο 15,4%;
ΖΓ_ΝΛ: Πολύ σύντομα τα γεγονότα έχουν ως εξής:
·         Αρχές Οκτωβρίου 2009: Εντολή από τον κ. Παπακωνσταντίνου προς τον κ. Κοντοπυράκη, επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (νυν ΕΛΣΤΑΤ), να στείλει δεύτερη ανακοίνωση στην ΕΕ ότι το έλλειμμα ήταν 15%. Μετά από 2-3 ημέρες, δόθηκε εντολή να ακυρωθεί το 15% και να γίνει 12%.
·         19-20 Οκτωβρίου 2009: Ο Παπακωνσταντίνου δηλώνει στην ECOFIN ότι το έλλειμμα είναι 12,5% με 12,7%.
·         Επακολουθεί απόλυση και συκοφάντηση Κοντοπυράκη και αντικατάστασή του με Ηλία Πλασοβίτη και Φ. Σαχινίδη ως υπεύθυνους για το χρέος και το έλλειμμα. Αυτοί  παρέμειναν στην θέση αυτή μέχρι την 2/8ου/2010.
·         Τέλη Οκτωβρίου 2009-μέχρι και Ιανουάριο-Φεβρουάριο-Μάρτιο 2010: κατασυκοφάντηση της προηγούμενης κυβέρνησης και της χώρας από πρωθυπουργό Παπανδρέου και Υπουργό Οικονομικών με συνέπεια την άρση της εμπιστοσύνης των αγορών στην οικονομία της Ελλάδας, την εκτόξευση του κόστους δανεισμού και την υπαγωγή στο Α’ Μνημόνιο.
·         Η ECOFIN και Κομισιόν αρνήθηκαν στην αρχή να προσυπογράψουν την αλλαγή των αριθμών μιλώντας δημόσια για «πολιτική παρέμβαση στα στοιχεία». Στην συνέχεια όμως σώπασαν και προσυπόγραψαν ότι το έλλειμμα δεν θα πήγαινε πάνω από 13,5% για το 2009.
·         Με την διαβεβαίωση και υπογραφή της Eurostat ότι το έλλειμμα δεν θα άλλαζε από 13,5%, πείστηκαν οι χώρες-μέλη της ΕΕ να συνδράμουν οικονομικά την Ελλάδα με 80 δις ευρώ και το ΔΝΤ με 30 δις ευρώ.
·         Το τελικό νούμερο για το έλλειμμα του 2009 θα επικυρωνόταν με ακρίβεια μετά από στατιστική διερεύνηση που θα διεξήγαγε το νεοδιορισμένο 7-μελές ΔΣ της ανεξάρτητης πλέον ΕΛΣΤΑΤ και οι αγορές ανέμεναν το τελικό νούμερο για να κλείσει οριστικά το Α’ Μνημόνιο και να αρθεί η αναξιοπιστία επί των στατιστικών στοιχείων. Το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα άρχισε να πέφτει από την Άνοιξη 2010 μέχρι και Φθινόπωρο 2010.
·         Αύγουστο-Οκτώβριο 2010: η αμφισβήτηση από το ΔΣ και από στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ των αριθμών για το χρέος και το έλλειμμα που έφερνε στο τραπέζι ο πρόεδρος Γεωργίου.
·         Επακολούθησε αποκλεισμός όλου του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ από Γεωργίου-Ραντερμάχερ-Παπακωνσταντίνου. Προωθήθηκε τροποποίηση του στατιστικού νόμου με αύξηση των εξουσιών του προέδρου, έγινε επίκληση του Γεωργίου στον Τόμσεν του ΔΝΤ για παρέμβαση στην Ελληνική κυβέρνηση με σκοπό την εξόντωση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και ιδιαίτερα των μελών Γεωργαντά, Φιλίππου, και αντιπροέδρου Λογοθέτη.
·         Νοέμβριος 2010: ψευδής μονομερής βεβαίωση από Γεωργίου και συγκατηγορούμενων του (Μολφέτα, Ξενάκη) του γιγαντιαίου 15,4% ως έλλειμμα της χώρας μας με κατάφορη παραβίαση του Ενωσιακού Δικαίου, της Ευρωπαϊκής μεθοδολογίας ΕΣΑ95, και του στατιστικού νόμου που απαιτούσε υπογραφή των αριθμών από το ΔΣ.
·         Επακολούθησε προκλητική στήριξη του Γεωργίου από Eurostat και Κομισιόν.
·         Δεκέμβριος 2010 και μετά: Εκτίναξη του κόστους δανεισμού της Ελλάδας στο 35% επιτόκιο, διακοπή του Α’ Μνημονίου, και υπαγωγή της χώρας μας στο Β’ Μνημόνιο, στα εξοντωτικά Μέτρα και στην διαδικασία χρεοσυσσώρευσης.
·         Δήλωση του ΔΝΤ ότι λόγω του γιγαντιαίου ελλείμματος 15,4%, που ήταν το μεγαλύτερο στην ΕΕ και που σήμερα το έχει αναθεωρήσει ο Γεωργίου στο 15,8%, μπήκαμε στο Β’ Μνημόνιο και τα Μέτρα.
·         Τα υπόλοιπα τα ζούμε.
           
Είναι δυνατόν κυρία Γεωργαντά και κύριε Λογοθέτη, ένα κράτος να καταστρέφεται μέσα σε ελάχιστους μήνες σαν να πρόκειται για χρηματιστηριακή φούσκα; Από το «άριστα» των διεθνών αγορών, η χώρα μας πετάχτηκε σε μερικούς μήνες στον καιάδα των ίδιων αγορών. Αυτό δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Μήπως η χώρα τελικά στηριζόταν σε πήλινα πόδια και δεν έφταιγε μόνο το φουσκωμένο έλλειμμα;
ΖΓ_ΝΛ: Μία εθνική οντότητα δεν καταστρέφεται μέσα σε τέσσερα χρόνια. Δεν είναι μόνο το οικονομικό σκέλος και η κοινωνική ατομική συμφορά, αλλά υπάρχει η πολιτισμική κληρονομιά και η Ελληνική κουλτούρα που δεν πεθαίνουν τόσο εύκολα. Η χώρα είχε μεν προβλήματα εξωτερικού εμπορίου, ανταγωνιστικότητας, κλπ, αλλά μπορούσαν αυτά κάλλιστα να αντιμετωπιστούν στα πλαίσια του Προγράμματος Σταθεροποίησης όπως έγινε και γίνεται και με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Το ψευδώς διογκωμένο έλλειμμα ήταν η μοναδική αιτία και δικαιολογία για το οικονομικό και κοινωνικό πογκρόμ κατά της Ελλάδας, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία και αυτό θα αποδειχτεί περίτρανα όταν η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ έλθει στο Ακροατήριο. Πάντως ένα σας λέμε: η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ. ΘΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ γιατί υπάρχει η εθνική πολιτιστική κληρονομιά μας.  

167 δισεκατομμυρίων ευρώ η συνολική ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από το ψευδές χρέος και έλλειμμα του έτους 2009 που πιστοποιήθηκαν από την παράνομα λειτουργούσα μονοπρόσωπη ΕΛΣΤΑΤ 

Ποια μπορεί να είναι η συνολική καταστροφή που προκάλεσε η τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος;
ΖΓ_ΝΛ:  Η ζημία που υπέστη το Ελληνικό κράτος λόγω της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου ελλείμματος του 2009 είναι γιγαντιαία και πολύμορφη. Η ζημία περιλαμβάνει τρία σκέλη:
(1) το σκέλος της χρηματικής ζημίας του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή τον υπερδανεισμό της κεντρικής κυβέρνησης που έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση των τοκοχρεολυσίων που πληρώνει και θα πληρώνει η χώρα μας για δεκαετίες από σήμερα, την γιγαντιαία απομείωση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ΝΠΔΔ λόγω του επιβληθέντος κουρέματος των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατείχαν, και την ουσιαστική χειροτέρευση του κρατικού προϋπολογισμού παρά τις περικοπές των κοινωνικών παροχών, τις περικοπές των μισθών και συντάξεων και τις αυξήσεις παντός είδους φόρων που δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν από μη-έχοντες.
(2) το σκέλος της παράπλευρης ζημίας του δημοσίου γενικότερα, όπως είναι η μείωση της αξίας της κρατικής περιουσίας, αλλά και της ζημίας που υπέστη η ιδιωτική οικονομία της χώρας μας, της οποίας η κατακόρυφη πτώση έχει επιδράσει αποφασιστικά στην παραπέρα επιδείνωση του δημόσιου τομέα.
(3) το σκέλος της ζημίας που υπέστη η γενικότερη Ελληνική οικονομία και κοινωνία λόγω της κερδοσκοπίας που αναπτύχθηκε από την αύξηση του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας μας και της διεθνούς αρνητικής αντιμετώπισης της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Στην συνολική ζημία της Ελλάδας που προκλήθηκε από το ψευδώς διογκωμένο έλλειμμα του 2009 πρέπει να προσθέσουμε και την ανυπολόγιστη ζημία από την ψυχολογική κατάπτωση των Ελλήνων πολιτών.
Αν και τα τρία παραπάνω σκέλη της ζημίας του Ελληνικού Κράτους μπορούν να ποσοτικοποιηθούν, εντούτοις θα περιοριστούμε εδώ στην χρηματική σε ευρώ ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή του Τομέα της Γενικής Κυβέρνησης.
Η ζημία του ελληνικού Δημοσίου από την ψευδή διόγκωση του χρέους και του ελλείμματος του 2009 διακρίνεται αφενός στην αύξηση των κρατικών δαπανών, και αφετέρου στην μείωση των κρατικών εσόδων. Συνεπώς, η αμφίπλευρη ζημία του ελληνικού δημοσίου εξειδικεύεται ως εξής:
(α) Υπερδανεισμός του δημοσίου με συνέπεια την πληρωμή εξοντωτικών τοκοχρεολυσίων και την δημιουργία μιάς μη αντιμετωπίσιμης χρεοσυσσώρευσης και ασφαλώς μη-βιώσιμης δημοσιονομικής πολιτικής.
 (β) Κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων, το λεγόμενο PSI, το οποίο είχε ως συνέπεια την απομείωση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ΝΠΔΔ με δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ.
(γ) Μείωση των εσόδων του κράτους λόγω διαφυγόντων φόρων, αλλά και άλλων διαφυγόντων εσόδων λόγω της πρωτόγνωρης μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας που επακολούθησε.
Η ζημία που θα σας αναφέρουμε δεν περιλαμβάνει την ζημία από το Πρώτο Μνημόνιο, αλλά την ζημία από τον Δεκέμβριο 2010 που πιστοποιήθηκε ψευδώς το γιγαντιαίο έλλειμμα του 2009 από τον διωκόμενο για κακούργημα υπάλληλο του ΔΝΤ-πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Α. Γεωργίου, μέχρι τον Φεβρουάριο 2013 που έχουμε ήδη υπολογίσει και καταθέσει στην Δικαιοσύνη αναλυτικά. Πρέπει να πούμε ότι οι εκτιμήσεις μας είναι αρκετά συντηρητικές.
Στον επόμενο πίνακα βλέπετε συνοπτικά την ζημία ανά κατηγορία.

Πίνακας: Σύνολο Ζημίας Δημοσίου από Δεκ.2010 μέχρι Φεβρ.2013
Περιγραφή
Ποσά
σε δισεκατ. ευρώ
Χρεολύσια μακροχρόνιου υπερδανεισμού
90,84
Τόκοι μακροχρόνιου υπερδανεισμού
3,62
Χρεολύσια βραχυχρόνιου υπερδανεισμού
46,20
Τόκοι βραχυχρόνιου δανεισμού
0,77
Κούρεμα Αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων
18,92
Κούρεμα Πανεπιστημιακών Αποθεματικών Πανεπιστημίων
1,0
Διαφυγόντα έσοδα
5,52
ΣΥΝΟΛΟ
166,87

Συνεπώς βλέπουμε ότι η συνολική ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από το ψευδές χρέος και έλλειμμα του έτους 2009 που πιστοποιήθηκαν από την παράνομα λειτουργούσα μονοπρόσωπη ΕΛΣΤΑΤ φθάνει το γιγαντιαίο ποσό των 167 δισεκατομμυρίων ευρώ που μάλιστα αποτελεί λίαν συντηρητική εκτίμηση, η οποία προέκυψε χωρίς να λάβουμε υπ’ όψιν μας μη-διαθέσιμα σε μας στοιχεία, όπως είναι η ζημία του Δημοσίου από τις προμήθειες και άλλα έξοδα καταβολής των τοκοχρεολυσίων των δανείων, οι ζημίες από την αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου, οι ζημίες πληθώρας ΝΠΔΔ εκτός των Πανεπιστημίων, η ζημία από διαφυγόντα έσοδα τόκων από τις επενδύσεις των κουρεμένων αποθεματικών, καθώς και άλλες ζημιογόνες επιπτώσεις, όπως η μείωση της αξίας ήδη εκποιηθείσας κρατικής περιουσίας λόγω αύξησης των σπρεντς και των ασφαλίστρων κινδύνου. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι τα κέρδη που αποκόμισαν οι χώρες της ευρωζώνης από τα δάνεια που μας παρείχαν μέσω Μηχανισμού στήριξης ήταν 11 δισεκατ. ευρώ. Σημειώνουμε ότι αν 11 δισεκ. ευρώ είναι τα κέρδη των Ευρωπαϊκών χωρών από την διαφορά επιτοκίου (επιτόκιο που πλήρωσαν από επιτόκιο που ζήτησαν για τα δάνειά τους στην Ελλάδα), μπορεί κανείς να φανταστεί τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι κερδοσκόποι σε βάρος της χώρας μας από την δευτερογενή αγορά. Σημειώνεται ότι τα κέρδη που πραγματοποιούνται στην δευτερογενή αγορά (κερδοσκοπία) δεν δημοσιεύονται βάσει διεθνών Συνθηκών.
Σημειώνεται πάντως ότι τα 167 δισεκ. ευρώ της ζημίας, έστω συντηρητικής, που υπολογίσαμε και θεμελιώσαμε παραπάνω αντιπροσωπεύουν το 91% του ΑΕΠ!

Πιστεύετε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί να φτάσει ως το τέλος την υπόθεση;
ΖΓ_ΝΛ:  Πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλοι Πεπόνηδες στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ας υπενθυμίζουμε ότι στη φάση αυτή η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει δείξει ηθικό ανάστημα με το πρόσφατο βούλευμα· και σε τελευταία ανάλυση η Ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί να προχωρήσει παρά τις πιέσεις και την τρομοκρατία, για να αποκαλυφθεί η αλήθεια της συμπαιγνίας της κυβέρνησης Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου-Βρυξελλών ενάντια στην χώρα μας και στους πολίτες της, και έτσι να δημιουργηθεί η βάση για την Ελληνική απαίτηση διαγραφής ενός τεράστιου ποσοστού του χρέους, δημόσιου και ιδιωτικού. Αντί να γονυπετεί η Ελληνική κυβέρνηση και να απλώνει το χέρι για ελεημοσύνη στους βάρβαρους και διεφθαρμένους που διαφεντεύουν τους Ευρωπαϊκούς λαούς, θα μπορούσε, αν ήταν λίγο έξυπνη να αφήσει την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της με εντιμότητα χωρίς παρεμβάσεις. Βέβαια θα μου πείτε ότι μπορεί οι Δυτικοί βαρβαράνθρωποι να κρατούν τους κυβερνώντες μας από κάπου… βλέπετε μίζες κλπ εγκλήματα.     

 από την "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου