Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΜΟΣΧΑ: "ΠΛΑΣΤΕΣ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ"!

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση όπου δηλώνεται κατηγορηματικά ότι είναι πλαστές οι δορυφορικές εικόνες, που, υποτίθεται, καταδεικνύουν βομβαρδισμό της Ουκρανίας από την πλευρά της ρωσικής επικράτειας και δημοσιεύθηκαν από τον Αμερικανό πρέσβη στο Κίεβο.
Το ρωσικό ΥΠΑΜ καταγγέλλει ότι οι φωτογραφίες αυτές έχουν πλαστογραφηθεί από Αμερικανούς συμβούλους «με στενούς δεσμούς με το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ουκρανίας», ενώ ο εκπρόσωπός του στρατηγός Igor Konashenkov εξήγησε και όλη τη διαδικασία με την οποία λειτουργεί το σύστημα προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που κατευθύνουν οι ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας.
Η αυθεντικότητα των εικόνων είναι αδύνατο να αποδειχθεί, δηλώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε συγκεκριμένα, ότι οι εικόνες που ανάρτησε ο Αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο Geoffrey Pyatt στο λογαριασμό του στο Twitter και υποτίθεται ότι αποδεικνύουν το βομβαρδισμό της Ουκρανίας από τη ρωσική επικράτεια, είναι «ψεύτικες», όπως αναφέρει το ITAR-TASS.
«Το υλικό αυτό δεν αναρτήθηκε στο Twitter τυχαία, καθώς η γνησιότητά του είναι αδύνατο να αποδειχθεί, λόγω αδυναμίας προσδιορισμού της ακριβής περιοχής και της εξαιρετικά χαμηλής ανάλυσης των εικόνων.
Πολύ περισσότερο είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν ως "φωτογραφικές αποδείξεις"»,δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου, στρατηγός Igor Konashenkov. 
«"Εικόνες" όπως αυτές», συνέχισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ, «έχουν δώσει και οι Ουκρανοί του Κιέβου ως δικαιολογία για τη χρήση του βαρέως πυροβολικού και άλλων όπλων (σ.σ. βόμβες φωσφόρου) από τον ουκρανικό στρατό κατά του άμαχου πληθυσμού της χώρας».
«Την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Valery Geletey προσπάθησε ξανά, να παρουσιάσει με δραματικό τρόπο ένα κολάζ φωτογραφιών όπως και αυτές, στα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά μάταια.
Ύστερα όμως την Κυριακή, αποφάσισε να δράσει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία ανεβάζοντας αυτές τις δορυφορικές εικόνες στην σελίδα του στο Twitter, και έτσι τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει την προσοχή των πιστών στο καθεστώς ουκρανικών ΜΜΕ», κατέληξε ο Ρώσος στρατηγός. 
Το σύστημα αυτό ονομάζεται «ενημερωτικό καρουζέλ» πρόσθεσε ο στρατηγός Konashenkov, χρησιμοποιώντας μια έκφραση που στη Ρωσία και σημαίνει την στοχευμένη διοχέτευση παραπληροφόρησης στα ΜΜΕ. 
«Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι πλαστογραφήματα όπως αυτό κατασκευάζονται από μια ομάδα Αμερικανών συμβούλων που διαμένουν στο Κίεβο, στο κτήριο του Συμβουλίου Ασφαλείας, με επικεφαλής τον στρατηγό Randy Kee», τόνισε. 
Τέλος ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ εξήγησε ότι το «καρουζέλ» αυτό λειτουργεί ως εξής: οι Αμερικανοί σύμβουλοι στο Κίεβο τροφοδοτήσει την παραπληροφόρηση στα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, στην συνέχεια οι «ειδήσεις» αυτές παραλαμβάνονται από τους επίσημους αντιπροσώπους της Ουάσιγκτον για να παρουσιαστούν ως «δηλώσεις».
Ενώ τέλος τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης θα μεταδώσουν την «είδηση» κάνοντας αναφορά στη «δήλωση» των Αμερικανών ώστε να την παρουσιάσουν ως «αντικειμενική».
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου