Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΣΟΚ! Ο ΕΝΦΙΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ 30% ΤΟ 2015 ΚΑΙ 50% ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016!!! ΚΛΑΨΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Η τραγωδία με τον ΕΝΦΙΑ φανερώνει τι ακριβώς μας περιμένει! Παρά τις διαψεύσεις (βλέπε ενιαίο ΦΠΑ), τις δήθεν ελαφρύνσεις (στον ΕΝΦΙΑ) και την αγωνία για τα ληξιπρόθεσμα, οι μέρες που έρχονται προβλέπονται πιο μαύρες από ποτέ!!!
ρεπορτάζ Κωνσταντίνος Αγόρης (Το Χωνί)
Σε ΕΝΦΙΑ-λτη δίχως τέλος έχει μετατραπεί για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ο νέος φόρος - τερα­τούργημα του υπουργείου Οικο­νομικών. Παρά τις ευτελείς ελαφρύνσεις που έχει ανακοινώσει ως τώρα το επιτελείο του Γκίκα Χαρδούβελη (εξόφληση σε έξι δόσεις, εξαίρεση ιδιοκτητών Κεφαλονιάς, αλλαγές για οικόπεδα στους 4.000 οικισμούς εκτός σχεδίου, απλούστευση διαδικασιών εκπτώσεων), ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων ήρθε για να μείνει. Και όχι μόνο αυτό... Όπως δείχνουν τα πράγματα, κάθε χρόνο τα σχετικά μπιλετάκια με το νέο χαράτσι θα γίνονται όλο και πιο «αλμυρά»!
Όπως τόνισε, μάλιστα, Στο ΧΩΝΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος «ο ΕΝΦΙΑ είναι ταυτισμένος με την παραγωγή πλεονάσματος. Ενώ φέτος το δήθεν πλεόνασμα είναι 1,5% του ΑΕΠ όσο και ο νέος φόρος, του χρόνου που το πλεόνασμα Θα πρέπει να είναι 6 δια το χαράτσι αναγκαστικά θα αυ­ξηθεί αφού είναι ο μόνος μηχανισμός που μπορεί να οδηγήσει σταθερά στην παραγωγή πλεονάσματος»! Ο Αλέξης Μητρόπουλος υπογράμμισε πως «από το 2016 ως το 2018 ο ΕΝΦΙΑ θα πολλα­πλασιαστεί επειδή ο στόχος για... πλε­όνασμα, όπως προβλέπει το μεσοπρό­θεσμο, έχει τεθεί στα 9 δια», συμπληρώνοντας ότι «ρωτώ την κυβέρνηση να μας πει αν του χρόνου θα έχουμε αύξηση στον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και το 2016 κατά 50% όπως υπολογίζεται από τα νούμερα. Είναι δεδομένο πως πάμε σε γενικευμένη ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων».
Οι πρώτοι που διαπίστωσαν τη σκλη­ρότητα του νέου φόρου είναι οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων ή μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, αφού μέχρι στιγμής δεν βλέ­πουν φως για «εκπτώσεις» μια και σύμ­φωνα με την κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει εκτός ο στόχος των που έχει τεθεί. Παράλληλα, το σύνολο των Ελλήνων α­ναμένει με τρόμο τπ διευκρίνηση του περί «διεύρυνσης της φορολογικής βά­σης», που διαρρέει η κυβέρνηση, καθώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι άλλο θα ε­νταχθεί στον ΕΝΦΙΑ.
«0 νόμος κινείται στη λογική "έχεις σπίτι, πληρώνεις" και όχι "έχεις εισόδημα από σπίτι και πληρώνεις", όπως Θα ήταν το λογικό», ανέφερε Στο ΧΩΝΙ ο φοροτε­χνικός Ηλίας Χαιζηγεωργίου. «Όσο και να κάνουν "εκπτώσεις", ο νόμος θα βασί­ζεται σε λάθος δεδομένα. 0 ΕΝΦΙΑ χρη­σιμοποιεί λάθος μαθηματικό τύπο», υπο­γράμμισε στην εφημερίδα μας ο διευθύ­νων σύμβουλος της Ε-Real Estates, Θέ­μης Μπάκας.

3 σχόλια:

  1. Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα...
    Δεν θα πληρώσω ΕΝΦΙΑ ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελληνικέ λαέ, επίσης με τον ΕΝΦΙΑ πληρώνεις την BMW 740 που κυκλοφορεί ο πόλντο, ο χοντρομπαλάς, ο τρόμπας ο Βενιζέλος που είναι 3000 κυβικών με απόδοση 315 αλόγων «αρματωμένο» με ειδικό χάλυβα και ένα δεύτερο αμάξωμα να λειτουργεί ως δεύτερο επίπεδο προστασίας για να μην πάθει... ο χοντρο-πατάτας δημαγωγός του κώλου Βενιζέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

    ΚΑΤΩ Ο ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΒΟΘΡΟΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή