Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ Η "ΔΕΛΦΙΚΗ ΙΔΕΑ" ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ!!! ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, διοργανώνει τις «Δελφικές Τελετές 2014», 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2014 για δέκατη χρονιά, που περιλλαμβάνουν α) Το 6ο Διεθνές Συμπόσιο Δελφών με θέμα "Θέσπιση της Δελφιάδος & η Ελληνική δυνατότητα ασκήσεως Πολιτιστικής Διπλωματίας". 
Η Πανηγυρική Έναρξη, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, και ώρα 19:00).
β) Η τελετή πανηγυρικής επίδοσης των Δελφικών τιμητικών διακρίσεων, θα λάβουν χώρα το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:30 στον Αρχαιολογικό Χώρο – Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.
Θα τιμηθούν:
  1. Ο φιλέλλην άγγλος σκηνοθέτης και ηθοποιός «Stephen Fry» (Βραβείο Homo Hellenicus).
  2. Οι «Γιατροί του Αιγαίου» (Βραβείο Απολλωνίου Σοφίης).
Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου.
Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε, στις εκδηλώσεις της Δελφικής Ιδέας 2014.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                      Η Πρόεδρος
της Επιτροπής Βραβεύσεων  Της Επιστημονικής / Οργανωτικής επιτροπής
    Θεοδόσιος Πελεγρίνης                                               Μαρία ΤζάνηΠρύτανης Πανεπ/μίου Αθηνών Ομ. Καθηγήτρια Πανεπ/ίου Αθηνών

Θέσπιση Δελφιάδος

Το 2012 με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Μαρίας Τζάνη, Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής της Δελφικής Ιδέας αποφασίστηκε, σε συνεργασία Διεθνών φορέων, η Θέσπιση της Δελφιάδος με την διοργάνωση Δελφικών Αγώνων. Αυτοί αφορούν, άμιλλα επιτευγμάτων σε όλα τα είδη της Τέχνης(Δελφιάδα).

Στόχος: Η υπηρεσία του αυθεντικού Κάλους, μέσω της προβολής του, εις όλες τις μορφές της τέχνης και της νοήσεως πέραν οικονομικών θρησκευτικών ή οποίων άλλων ιδιοτελών σκοπιμοτήτων. Το αυθεντικό Κάλος στηρίζει, υπηρετεί και καλλιεργεί την ύπαρξη στην Ανθρωπότητα, εκείνων των Αξιών που παράγουν τον Ανθρωπισμό και αποτελούν τον βασικό άυλο θησαυρό της Ανθρωπότητας. Το Κάλος νοουμένου ως μορφής, πρόθεσης, σκέψης και πράξης.
Είναι ένα έργο το οποίο, εκτός από την ευεργεσία στην Παγκόσμια κοινότητα, στην Παιδεία και τον Πολιτισμό που εξανθρωπίζουν, ευεργετεί ποικιλοτρόπως την χώρα μας εφόσον:
α) είναι έργο εξαγωγής, διαδόσεως και αξιοποιήσεως – επωφελεία της ανθρωπότητος του κατεξοχήν προϊόντος του διαχρονικού Ελληνισμού,  το οποίο είναι αποθησαυρισμένο και πάντοτε επίκαιρο μέσα στην δεξαμενή της πολιτισμικής παρακαταθήκης του.
β) Είναι έργο αναπτυξιακό (ιδίως για τον τουρισμό)
Τόπος: Πάντα να γίνονται στην Ελλάδα σε χώρο της Δελφικής επικράτειας.
Χρόνος: Κάθε τέσσερα χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου