Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ! Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΤΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΚΑΙ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ!

Περίπου 800 άτομα παραβρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού από την οποία δεν έλειψαν τα απρόοπτα και ευτράπελα. Η τελετή έγινε στο άλσος του Χολαργού, απέναντι από το Δημαρχείο στο οποίο εκτελούνται έργα ανακαίνισης. Ο Δήμαρχος και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν παρόντες, εκτός από τον Δ. Νικολάου ο οποίος με ανακοίνωσή του δικαιολόγησε την απουσία του λόγω σοβαρού τραυματισμού στο χέρι του, στέλνοντας την κα Τζοάνου να τον εκπροσωπήσει η οποία και ανέγνωσε το μήνυμά του. Απών ήταν και ο κ. Δασκαλόπουλος ο οποίος αποποιήθηκε του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου με αποτέλεσμα την θέση του να πάρει στα νέα δημοτικά συμβούλια, ο Νίκος Αποστολόπουλος (πρώτος επιλαχών) ο οποίος παράλληλα πήρε και τον τίτλο του επικεφαλής της παράταξης "Δυναμική Πορεία". 
"Φεύγω με τη συνείδησή μου ήσυχη ότι έκανα το χρέος προς τον Δήμο μου" τόνισε ο Βασίλης Ξύδης

Ο θρησκευτικός όρκος για τους περισσότερους από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους
Υπήρξε όμως και συνέχεια στα περίεργα της τελετής ορκωμοσίας. Παρά το ότι υπήρχε διπλός όρκος (και θρησκευτικός και πολιτικός για τους δημοτικούς συμβούλους), ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Γιώργος Ρεμούνδος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του έθεσε ευρύτερα το θέμα του θρησκευτικού όρκου και της κατάργησής του, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει τις έντονες αποδοκιμασίες και τα γιουχαϊσματα μεγάλου μέρους των παρισταμένων! Δεν σταμάτησαν να τον αποδοκιμάζουν, φτάνοντας στο σημείο να του ζητούν να αφήσει το μικρόφωνο και να κατέβει από το βήμα! 
Η κα Πολυκαλά που τον διαδέχτηκε στο βήμα, ξεκίνησε λέγοντας πως είναι απαράδεκτο να μην αφήνουν τον ομιλητή να ολοκληρώσει την ομιλία του, μόνο και μόνο επειδή διαφωνούν με όσα διατυπώνει. Παρά το λογικό της άποψης της κας Πολυκαλά, δεν έλειψαν οι χλιαρές αποδοκιμασίες και προς το δικό της πρόσωπο. Όταν όμως ο νέος Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος , λαμβάνοντας τον λόγο υπογράμμισε την ανάγκη "να ακούμε τον ομιλητή έστω και αν διαφωνούμε με όσα λέει" αμέσως και ως διά μαγείας ηρέμησαν άπαντες! 
Μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι προτίμησαν τον πολιτικό όρκο. Όπως οι κ.κ. Ζήκας, Ρεμούνδος, Πολυκαλά αλλά και ο κ. Στάπας. Βέβαια, ο κ. Ρεμούνδος, που εδώ τον βλέπουμε να ορκίζεται με σταυρωμένα τα χέρια, σε αντίθεση με τους άλλους συναδέλφους του που δείχνουν να σέβονται περισσότερο τον πολιτικό όρκο, έθεσε συνολικά θέμα κατάργησης του θρησκευτικού όρκου, προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες μεταξύ των παρευρισκομένων. 
Σαφώς και η αντίδραση του κόσμου απέναντί του ήταν απρεπής αλλά και ο ίδιος ο κ. Ρεμούνδος νομίζουμε ότι θα έπρεπε να είχε πιο ευρεπή στάση απέναντι στον πολιτικό όρκο και όχι με τα χέρια σταυρωμένα ή την...μπανάνα γύρω από την μέση του! Είπαμε, η γυναίκα του Καίσαρα και πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια!

'Ενα ακόμη ευτράπελο της ορκωμοσίας ήταν ότι η παράταξη του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου...διασπάστηκε! Ο μεν επικεφαλής της παράταξης "8 Προτάσεις" έδωσε θρησκευτικό όρκο, ο δε έτερος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Στάπας προτίμησε τον πολιτικό όρκο!  
Επίσης, κατά τη διαδικασία των ομιλιών είχαμε και μία πρόταση! Ήρθε από την πλευρά του Κώστα Τίγκα ο οποίος ζήτησε να καθιερωθεί η "Ώρα του Δημότη". Σύμφωνα με αυτή, ο δημότης θα έχει την...τιμητική του να θέτει πριν από την έναρξη μιας καθορισμένης δημοτικής συνεδρίασης ένα σοβαρό πρόβλημα που ζητά να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή. 
Κατά τα άλλα, το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρώην Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης (όχι δεν τον κυνήγησαν να του δώσουν ξύλο, αν και ο ίδιος έφυγε...σαν κυνηγημένος πρώτος απ' όλους) , η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή, ο πρώην Υπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος, όπως επίσης ο πρώην Πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας. 
Βεβαίως, η εκδήλωση έεγινε υπό την αιγίδα της παρούσας Δημοτικής Αρχής, υπό τον Βασίλη Ξύδη δηλαδή, ο οποίος έλαβε πρώτος τον λόγο, τονίζοντας ότι αυτή ήταν ο τελευταία ομιλία του ως Δήμαρχος. Με εμφανή την συγκίνηση στο πρόσωπό του, υπογράμμισε ότι αποχωρεί από τοπικά δρώμενα μετά από 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας, από τα οποία τα 20 ήταν Δήμαρχος. "Φεύγω με το κεφάλι ψηλά και με την συνείδησή μου ήσυχη ότι έκανα το χρέος μου", υπογράμμισε ο κ. Ξύδης!  
Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος. 
Νεώτερα για την τελετή ορκωμοσίας σε επόμενη ανάρτηση.

8 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΑ ΝΤΑΡΙ ΝΤΑΡΙ.
    ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΤΩ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Zήτω ο νέος δήμαρχος,που ψηφίστηκε επειδή όλοι αντιπαθούσαν τον παλιό,όπως ακριβώς είχε γίνει και το 2010 με τον Ξύδη που κέρδισε τον Νικολάου.Τελικά ο Ξύδης δεν πήρε ποτέ θετική ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κεχρης δεν βγηκε ρε παιδια ;;; Ποιος ειναι αυτος ο Αποστολοπουλος ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πωωω μιλάμε η δημαρχάρα έχει και υπερφυσικές δυνάμεις αφού ως δια μαγείας ηρέμησαν άπαντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσα χαρτζιλίκια μοίρασε ο Ηλίας προεκλογικά, θα του βγάζουν και γλώσσα τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστός ο Δασκαλόπουλος που αποχώρησε. Δεν θα γίνουν όλοι γλύφτες σαν τον Τίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλά υποσχόμενος ο νέος δήμαρχος, αλλά μόλις δούμε τους αντιδημάρχους θα γελάσουμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή