Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;


ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ;
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ!
·       Το ΠΑΣΟΚ –ανεπισήμως- πρωτοστάτησε στην απαλοιφή του θρησκευτικού μας συμβόλου από τη σημαία. Οι βουλευτές που προέρχονται απευθείας από το ΠΑΣΟΚ  και έχουν βρει στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε: Τσουκαλάς, Σακοράφα, Κουρουμπλής κ.α.) καταδικάζουν ή εγκρίνουν την αφαίρεση του Σταυρού από την ελληνική σημαία;
Του Μάκη Βραχιολίδη
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν έχει βγάλει κιχ από την ώρα που …έσκασε η βόμβα με τη σχεδιαζόμενη αφαίρεση του Σταυρού από την ελληνική σημαία! Είναι αρκετοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε αντίρρηση στην απάλειψη του θρησκευτικού μας συμβόλου από την σημαία αλλά οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει ακόμη!
Το θέμα δεν είναι τι λένε οι πληροφορίες ή οι φήμες αλλά τι λέει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα, στο σύνολό του! Οφείλει να πάρει θέση εδώ και τώρα. Η αναμενόμενη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πρέπει να συνοδευτεί με μία ξεκάθαρη θέση-δέσμευση από την πλευρά του, αναφορικά με την κατάργηση του Σταυρού από την ελληνική σημαία!  Συναινεί ή καταδικάζει το γεγονός;
Στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ εμφωλεύουν διάφορες τάσεις και συνιστώσες. Το ότι στις τάξεις του υπάρχουν πολλοί βουλευτές που προέρχονται απευθείας από το ΠΑΣΟΚ (βλέπε: Τσουκαλάς, Σακοράφα, Κουρουμπλής κ.α.), συνδυαζόμενο με το ότι το ΠΑΣΟΚ –ανεπισήμως- ήταν αυτό που πρωτοστάτησε στην απαλοιφή του θρησκευτικού μας συμβόλου από τη σημαία, οι συγκεκριμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να δώσουν απάντηση στο σχέδιο που θέλει οσονούπω τον Σταυρό να φεύγει από την ελληνική σημαία! Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Σηφουνάκης ως υπουργός Αιγαίου το 2000, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στον δημοσιογράφο κ. Αθανασιάδη, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων, είχε τοποθετηθεί σαφώς υπέρ της κατάργησης του Σταυρού από την Ελληνική σημαία. Συγκεκριμένα είχε πει: «Σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, όπως η Ελληνική, δεν μπορεί να έχει κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες». Στο επίμονο δε ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν ενδέχεται μακροπρόθεσμα να αλλάξει η Σημαία μας με κατάργηση του Σταυρού, η απάντηση του Σηφουνάκη ήταν «Βεβαίως». 
Τι λένε λοιπόν σήμερα τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελέχη, που βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ;  Καταδικάζουν τις θέσεις Σηφουνάκη ή τελικά δεν θα είχαν αντίρρηση στην αφαίρεση του Σταυρού από τη σημαία μας, μια και η κοινωνία μας είναι πολυπολιτισμική; Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των αλλοδαπών, υποστηρίζοντας πολλές από τις θέσεις τους, μήπως θα στήριζε και αυτή τη θέση των λαθρομεταναστών; Μην λησμονούμε ότι οι αλλοδαποί στην Ελβετία ζήτησαν την αφαίρεση του σταυρού από το εθνικό σύμβολο της συγκεκριμένης χώρας. Θα υποστήριζε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την πρόταση την οποία ζητούν επίμονα η ΕΕ και οι τοκογλύφοι της;

Όλοι αυτοί ορέγονται την Ελλάδα μέσω της διάλυσής της. Η διάλυση και ο κατακερματισμός της  χώρας μας θα επιτευχθούν ευκολότερα με την αφαίρεση του Σταυρού από την ελληνική  σημαία. Στο προχθεσινό μας φύλλο γράφαμε ότι  οι τοκογλύφοι της ΕΕ,  έχουν ήδη θέσει στην κυβέρνηση το ζήτημα της αλλαγής της ελληνικής σημαίας, ώστε να μην εμφανίζεται πλέον το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος της! Η δε καγκελάριος φέρεται να είχε εξομολογηθεί στον τέως Πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο, ότι αν το σχέδιο υλοποιηθεί, είναι διατεθειμένη να αυξήσει την χρηματοδότηση των ελληνικών ελλειμμάτων, διευκολύνοντας έτσι τους χειρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού!

Ο Μανώλης Γλέζος, ο άνθρωπος σύμβολο της ελληνικής Ιστορίας, τι λέει για όλα αυτά; Ο Μανώλης Γλέζος είναι αυτός που επί γερμανικής κατοχής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μαζί με τον αείμνηστο Λάκη Σάντα κατέβασαν την ναζιστική σημαία της Γερμανίας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης υψώνοντας την ελληνική! Ο ήρωας Μανώλης Γλέζος είναι επίσης ο άνθρωπος που απαιτεί όσο κανείς από τη Γερμανία να καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο προς την χώρα μας. Άλλωστε, η πανηγυρική επανεκλογή του στην Ευρωβουλή κατά τις τελευταίες εκλογές έγινε με αυτό το σύνθημα από μέρους του: ότι θα δώσει την εθνική-πατριωτική του μάχη στο ευρωκοινοβούλιο.

Τι θέση παίρνει λοιπόν ο Μανώλης Γλέζος στο ζήτημα της σχεδιαζόμενης από Γερμανούς και Ευρωπαίους εταίρους μας, αφαίρεσης του Σταυρού από την ελληνική σημαία; Ο ελληνικός λαός και οι αυριανοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γνωρίζουν την στάση του κόμματος στο μείζον αυτό θέμα.    

δημοσιεύεται στην "Ελεύθερη Ώρα"

5 σχόλια:

  1. Είμαι συριζαίος και δεν ανέχομαι να κάνουν μαλακίες στο κόμμα που ψήφισα! Αν και συριζαίος δεν ανέχομαι να παραποιούν την ελληνική σημαία να καταργήσουν τον σταυρό. Αυτή είναι η σημαία μας, αυτή θα έχουμε χρόνια.

    Ακούστε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό: Δεν το έχω σε τίποτα να γίνω χρυσαυγίτης σε μια νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σε απόφαση να εξαιρέσει το σταυρό από την ελληνική σημαία, θα καταταγεί στους επίσημους εθνοπροδότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψηφίζω δαγκωτό και φανατικά ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν δέχομαι να ξηλωθεί ο σταυρός από την σημαία. Η σημαία μας είναι μια χαρά με τον σταυρό και τις 9 οριζόντιες γραμμές (5 μπλε, 4 λευκές).

    Και κάτι για το γήπεδο της ΑΕΚ. Εσείς όλοι οι άλλοι, οι όμοιοι μου στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ενοχλείστε που η ΑΕΚ έχει θέλει να φτιάξει γήπεδο με το όνομα "Αγιά Σοφιά"; Να ξέρετε αυτή είναι η ιστορία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέω......

    Έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ κανένα ας πούμε έναν Τέρενς Κουίκ να κάνει φαρμακερές επερωτήσεις στην Βουλή, να κάνει καυστικά σχόλια εναντίον της κυβέρνησης νουδού-πασοκ & σια; Έχουμε έναν τέτοιο άνθρωπο να κάνει επερωτήσεις για το εθνόσημο και για την ελληνική σημαία;

    Λυπάμαι που θα το πω αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι είναι ένα τσούρμο από μαλάκες και μάλιστα για πολύ μαλάκες! Αυτή είναι η αλήθεια και σε όποιους από τους ομοίους μου τους αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταυρός...
    Του Εσταυρωμένου μας Χριστού η θύμηση...
    Τιμή και προσκύνηση...
    Σταυρός...
    Το ιερότερο σύμβολο του Χριστιανού...
    Τρόμος του κακού...
    Σταυρός...
    Του Χριστιανού δύναμη στολίδι φυλακτό...
    Σύμβολο ιερό...
    Σταύρος...
    Της σημαίας μας να ναι πάντα οδηγός...
    Της Ελλάδας φως...

    Χρόνια πολλά σε όλους_ες...
    Χρόνια πολλά Χριστιανοί...
    Η σημαία με τον σταυρό πάντα μαζί...
    Με το αίμα μου υπογραφή...
    Με αγάπη και σεβασμό Δόνα Αμαρυλλίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή