Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΙΟΝΙΑ!

Παρά το γεγονός ότι ο Νοέμβριος στις πρώτες του μέρες θα κυλίσει με αρκετά καλό καιρό από πλευράς συνθηκών κυρίως, διότι η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά γενικά επίπεδα, τα 2 επόμενα δεκαήμερά του, δηλαδή από τις 10 ως τις 20 Νοεμβρίου και από τις 20 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, θα κυλήσουν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, με άσχημες γενικά καιρικές συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, ο μήνας θα μπει με καλοκαιρία σε όλη την Ελλάδα και με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στη νότια, δυτική και κεντρική χώρα. Αυτό το σκηνικό του καιρού, θα διατηρηθεί περίπου μέχρι και τις 8-9 του μήνα. 

Από εκεί και μετά, φαίνεται ο καιρός να αλλάζει, αρχικά με πολλές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα και με μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Χιόνια φαίνονται μόνο στα ορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Στο δεύτερο μισό του, ο Νοέμβριος θα κρύβει πιθανότατα πολύ κρύο, χιόνια ακόμα και σε ορισμένες πεδινές περιοχές της βόρειας, βορειοδυτικής μόνο χώρας αλλά και νέες ισχυρές καταιγίδες και βροχές στην υπόλοιπη χώρα. Μάλιστα στα τέλη του ο μήνας, θα μας κάνει να νομίζουμε πως είμαστε στη καρδιά του Χειμώνα, με τον καιρό που θα έχουμε.

Τέλος, η πρώτη εικόνα που έχουμε για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, μας δίνει να καταλάβουμε πως ο μήνας θα κρύβει εκπλήξεις, με πολύ χιόνι, κρύο και βροχές κυρίως προς τις αρχές και τα μέσα του... 

Όσο για τα Χριστούγεννα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι καιρό θα έχει, αλλά πιθανότατα αν όλα κυλήσουν όπως σας προαναφέραμε, τότε τα Χριστούγεννα θα έχει καλό καιρό, αλλά αρκετό κρύο...

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/10/blog-post_4633.html#ixzz3HQheKokB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου