Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡOΥΜΕΝΟΥ Ο ΕΦΡΑΙΜ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΚΙ' ΑΛΛΑ 12 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ!

Στο εδώλιο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη, οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης και ακόμα εννέα άτομα - Διαβάστε τι αναφέρεται στο βούλευμα του Αρείου Πάγου

Οριστικά και αμετάκλητα -με βούλευμα του Αρείου Πάγου- παραπέμπονται σε δίκη τα 14 εμπλεκόμενα πρόσωπα στην πολύκροτη υπόθεση του Βατοπαιδίου η οποία από το 2008 ταλανίζει το πολιτικό και όχι μόνο σύστημα της χώρας.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με το υπ΄ αριθμ. 1221/2014 βούλευμα απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μποροδήμος κατά του βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τα 14 άτομα. Ο κ. Μποροδήμος υποστήριζε ότι το επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα.

Να σημειωθεί ότι της αναίρεσης του κ. Μποροδήμου είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του ηγούμενου Εφραίμ (κατά κόσμον Βασίλης Κουτσός),  του μοναχού Αρσένιου και του δικηγορικού γραφείου Δημήτρη Πελέκη.

Έτσι, αναβιώνει το 2000/2013  βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις τα 14 εμπλεκόμενα άτομα.

Κατόπιν αυτών θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων (σύμφωνα με το 2000/2013 παραπεμπτικό βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών) ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης.

Με το ίδιο βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη.

Ακόμη, θα δικαστούν μαζί  πρώην και νυν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και τα μέλη του Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Το παραπεμπτικό βούλευμα στα 14 από τα συνολικά 32 άτομα που ήταν εμπλεκόμενα στη δικογραφία, αποδίδει κατά περίπτωση κατηγορίες ηθικού ή φυσικού αυτουργού σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστονίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα - φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με το επίμαχο βούλευμα του 2013  οι ενέργειες και οι πράξεις  των 14 έπληξαν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Αντίθετα, το ίδιο  βούλευμα απάλλαξε τον τέως διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Ιωάννη Αγγέλου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του Βατοπαιδίου έχει  απασχολήσει δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής (2008 και 2010)  και μια προανακριτική (2011).

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου