Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΑΙΜΟΦΥΡΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΠΑΡΙΑ ΤΟΥ BARIS!

Σχόλιο Μ.Δ.:Δεν έχω τίποτε εναντίον των παιδιών, των ασθενών, των μεταναστών, των αδυνάτων και γενικώς όλων των ανθρώπων, αλλά… τι ακριβώς εννοεί ο κος … τάδε Διοικητής του ΕΚΕΠΥ (σύμφωνα με το άρθρο) όταν λέει «απελευθερώσαμε 110 κρεβάτια»;

Υπήρχαν δηλαδή άλλοι ασθενείς στα κρεβάτια αυτά… τους οποίους τους διώξανε (και τους πήγανε πού…;) για να περιθάλψουν τους λαθρομετανάστες;
Ή το νοσοκομείο είχε τόσα πολλά κρεβάτια άδεια;
Και αν είχε τόσα άδεια, γιατί δεν στέλνει μερικά στον Ευαγγελισμό και στο Λαϊκό που στοιβάζονται οι ασθενείς στους διαδρόμους;

Ρητορικές ερωτήσεις, μάλλον!
Ανασύρονται ένας-ένας οι 700 -πιθανόν και 750- μετανάστες από τα αμπάρια του φορτηγού πλοίου Baris, όπου βρίσκονταν στοιβαγμένοι, μέχρι τη στιγμή που το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο και πριν ρυμουλκηθεί από τη φρεγάτα Ύδρα για να δέσει στο λιμάνι της Ιεράπετρας.
Μέχρι στιγμής έχουν αποβιβαστεί από το πλοίο 584 παράτυποι μετανάστες (100 παιδιά, 99 γυναίκες και 385 άνδρες). 
Σήμερα το πρωί, ομάδες ανδρών Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμενικών Αρχών Κρήτης, επιβιβάστηκαν στο "BARIS" όπου και ερεύνησαν ενδελεχώς το εσωτερικό του πλοίου, ενώ στη συνέχεια, στο πλοίο επιβιβάστηκε ...

δεκαεξαμελής (16μελής) ομάδα ιατρών, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τον περιφερειάρχη της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας flashnews.gr, λίγα λεπτά μετά την επιβίβαση των ανδρών του Λιμενικού στο πλοίο Baris σημειώθηκε συμπλοκή με μαχαίρια μεταξύ των μεταναστών. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο και για τραυματίες με αιμορραγία.
Σιγά-σιγά εμφανίζονται και μετανάστες που ταξίδεψαν μαζί με τις οικογένειές τους. Μικρά παιδιά που κλαίνε ανασύρονται από τα αμπάρια.
Παράλληλα, έτοιμα για την επιχείρηση υποδοχής των μεταναστών είναι τα τέσσερα νοσοκομεία του Λασιθίου, με νοσοκομείο αιχμής εκείνο της Ιεράπετρας.
Σύμφωνα με το διοικητή του ΕΚΕΠΥ, Πάνο Ευσταθίου, "τα νοσοκομεία του Λασιθίου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και έχουμε απελευθερώσει 110 κρεβάτια".
"Όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο, περίπου 750 στον αριθμό, θα ελεγχθούν με θερμόμετρα εξ αποστάσεως και όποια άλλα μέσα διαθέτουμε και στη συνέχεια θα υποβληθούν σε σειρά εξετάσεων. Αν παραστεί ανάγκη θα νοσηλευτούν κιόλας. Επίσης τα παιδιά θα εμβολιαστούν για πολυομελίτιδα", δήλωσε ακόμη ο κύριος Ευσταθίου.
news.gr, Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα inotos.gr.

1 σχόλιο: