Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

160 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΠΑΝ "ΝΑΙ" ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ! ΨΗΦΙΣΑΝ Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΕ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ Η...ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ!!!

Τελικά 5 βουλευτές ανεξάρτητοι ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ψήφισαν δηλ, ό,τι ακριβώς ήθελε ο...Σόϊμπλε και ο μισθός τους που -προφανώς- δεν θέλουν να τον χάσουν! 
Αυτό πιστεύουμε εμείς. Κατά τα άλλα, όπως αναφέρει το news247.,gr, το όνομα του Σταύρου Δήμα εξεφώνησαν τελικά 160 βουλευτές κατά την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ παρών δήλωσαν 135 και απουσίαζαν πέντε, εκ των οποίων ο Γιώργος Κασαπίδης για οικογενειακούς λόγους ενώ οι υπόλοιπες απουσίες ήταν πολιτικές.

Πέραν των 155 βουλευτών της συμπολίτευσης το Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης και η Κατερίνα Μάρκου, ενώ παρών δήλωσε τελικά ο Παναγιώτης Μελάς που αναμένετο να υπερψηφίσει. Παρών και οι Μπόλαρης και Κουράκος.
Παρών ψήφισαν συντεταγμένα οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της ΔΗΜΑΡ και της Χρυσής Αυγής, ενώ οι δύο ανεξάρτητοι προερχόμενοι από τη ΧΑ Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης απουσίαζαν, όπως και ο Κώστας Γιοβανόπουλος.
Η δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.
Ο αριθμός 160 ήταν ελαφρά μικρότερος από το αναμενόμενο και παρόλο το Μαξίμου δείχνει την τρίτη ψηφοφορία θεωρώντας ότι τα παρών των αναποφάσιστών δεν είναι οριστικά, είναι γεγονός ότι για να βρεθούν οι αναγκαίοι 180 υπολείπονται ακόμη 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου