Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ "ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΪΝΤΑΝ"

γράφει ο Κυπριανός Χριστοδουλίδης
Αν είχαν ίχνος φιλοτιμίας, αν είχαν ψήγματα σεβασμού προς αυτό το δύσμοιρο λαό και τον τόπο, όφειλαν να δώσουν το καλό παράδεδιγμα, αρνούμενοι όλοι από συμφώνου να κατέλθουν εκ νέου στις εκλογές, αν τυχόν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλά οι 300 βολεμένοι δεν έχουν ούτε την τόλμη, ούτε είναι και ελεύθεροι, όπως ψευδώς επιγράφονται και κόπτωνται για τα "δικαιώματα του ανθρώπου", τα οποία άλλοι τους υποχρεώνουν να εφαρμόσουν. Όσο δε για το σεβασμό, αυτή πλέον κατάντησε άγνωστη λέξη. Την αντικατέστησε η "διαπροσωπική σχέση".

Να ομολογήσουν δημόσια ότι κινδυνεύουν, αν δεν δεχθούν τα έξωθεν ζητούμενα νέα σφαγιαστικά μέτρα, για τα συμφέροντα των αδίστακτων τοκογλύφων-εκτελεστών ενός ολόκληρου λαού, μια ολάκερης χώρας. Και ακόμη, να ομολογήσουν ότι κλήθηκαν να διαχειριστούν μια μεθοδευμένη οικονομική κατάρρευση - ήταν ο στόχος - από τους γνώστες, εκ των προτέρων, του τελικού αποτελέσματος : Ή κάνετε αυτά που σας λέμε ή θα πεθάνετε από τη φτώχια, από τους γείτονες, από τη μεταξύ σας φαγωμάρα. Την ιστορικά γνωστή ακόμη και πρόσφατα.

Αυτό πρέπει να κάνουν και να αποσυρθούν όλοι, να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να στήσουν πάλι τις κάλπες των τοκογλύφων-δολοφόνων. Είπαμε όμως, για κάτι τέτοιο χρειάζονται άνθρωποι με φιλότιμο, με αξιοπρέπεια, με σεβασμό και πάνω απ΄ όλα θυσιαστικό φρόνημα για ένα τόπο και ένα λαό, που παραπαίει από τα μίσθρανα των αναρχοαυτόνομων, των αντιεξουσιαστών και από τα στίφη των λαθρομεταναστών. 

Οι διαπροσωπικές σχέσεις των ημέτερων υποτελών στους διπλωμάτες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ δεν επιτρέπει, προφανώς, τοιούτου είδους ολισθήματα. Εξάλλου, έχουμε και τον υπαρκτό κίνδυνο από το παρακράτος της Πλατείας Εξαρχείων. Τη δική μας "πλατεία Μαϊντάν".

1 σχόλιο:

  1. Για όσο διάστημα ο λαός θα κοιμάται, αυτοί οι ίδιοι θα μας κυβερνάνε, κύριε Κυπριανέ.
    Το ζήτημα είναι το πώς θα ξυπνήσει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή