Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ!!!

Το υπουργικό συμβούλιο υπέγραψε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τροποποιεί τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Αυτές ακριβώς τις πρακτικές που καταδίκαζε χρησιμοποιεί και ο Τσίπρας. Στο τέλος θα ψάχνουμε να βρούμε πού υπάρχουν οι διαφορές ανάμεσα σε Τσίπρα-Σαμαρά! Βέβαια, ο Τσίπρας λέει ότι το κάνει για το καλό μας γιατί αν δεν έκανε την ΠΝΠ τότε θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες, οπότε η συγκεκριμένη ρύθμιση για τις 100 δόσεις κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να βελτιωθεί ο νόμος και να ενταχθούν χιλιάδες ακόμη πολίτες στη ρύθμιση, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.
Όλοι για το καλό μας αγωνίζονται. Και ο Σαμαράς από την πλευρά τις ΠΝΠ για το καλό μας τις έκανε. 
Η συνέχεια του ρεπορτάζ από το news247.gr
Σε κάθε περίπτωση η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν θα έρθει στη Βουλή μετά από τρεις μήνες προς κύρωση αλλά άμεσα, τη Δευτέρα.
Αναλυτικά, με την ΠΝΠ τροποποιείται προς το ευνοϊκότερο για συγκεκριμένους οφειλέτες η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, ενώ πλέον δεν θα εντάσσονται  προς διαγραφή στη ρύθμιση μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.
Με την ίδια πράξη καλείται παράλληλα η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα να καταβάλλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Ειδικότερα η ΠΝΠ προβλέπει: «1. Βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.), τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τον Τελωνειακό Κώδικα, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν καταχωρισθεί στα Βιβλία Εισπρακτέων Εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου