Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Απο άνδρες της υποδιεύθυνσης οργανωμένου εγκλήματος ασφαλείας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη...


το Σάββατο το απόγευμα ένα υψήλοβαθμο στέλεχος της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης «VOR z kone» («Κλέφτες του Νόμου»), με την κατηγορία της πλαστογραφίας. Πρόκειται για τον Shukakidze Nodari, ο οποίος έχει δραστηριότητα στην Ιταλία και τη Γαλλία, καθοδηγώντας ομάδες διαρρηκτών.​Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλία καθοδήγησης ομάδας διαρρηκτών, η οποία έμεινε "ορφανή"
Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλία καθοδήγησης της ομάδας διαρρηκτών, η οποία έμεινε "ορφανή" μετα την σύλληψη και φυλάκιση, από την ιδια υπηρεσία προ μηνός αλλού αρχηγικου μέλους της οργάνωσης, του Papiashvili Zviad, στενού συνεργάτη του αρχιμαφιοζου και έγκλειστου στις φυλακές Διαβατών Shushanashvili Lasha.



Τα χρήματα που προκυπτούν από τα κλοπιμαία των διαρρηκτών, κατατίθενται στο κοινό ταμείο της οργάνωσης.

Ο Shukakidze Nodari είναι γεννημένος το 1989, έχει ήδη εκτίσει 5 χρόνια στη φυλακή για εκβιασμούς και είναι κατοχυρωμένος στην ασφάλεια με τον τίτλο «Βορ», που έχουν τα στρατολογημένα μέλη της οργάνωσης. Ήταν καταζητούμενος σε όλη την Ευρώπη.



Η ασφάλεια τον παρακολουθούσε επί 15 μέρες και, σε συντονισμένη επιχείρηση 10 ατόμων, τον έπιασε έξω από ξενοδοχείο που διέμενε. Βρέθηκαν πάνω του πλαστά χαρτιά και διαβατήριο που του επέτρεπαν να ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη. Πριν από έναν μήνα περίπου πιάστηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο άλλο ένα υψηλόβαθμό στέλεχος της οργάνωσης και το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 5 ετών.



Στην Ευρώπη, τα μέλη της οργάνωσης «VOR z kone» θεωρούνται πολύ επικίνδυνα και η οργάνωση κατατάσσεται σε κατηγορία επικινδυνότητας αμέσως μετά του Τζιχαντιστές.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου