Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ! ΙΔΟΥ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ! ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!

Ξενοφώντας Ερμείδης
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση παίζουν ψηφοθηρικά επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες του λαού που έχει ανάγκη αλήθειας. Από τη μια η αντιμνημονιακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπέγραψε Μνημόνιο από την άλλη η ΝΔ ως θαυμάστρια του Μνημονίου βρήκε τρόπο να κάνει φθηνή αντιπολίτευση πριν οι  Θεσμοί αποφασίσουν να δανείσουν δισεκατομμύρια για μεταρρυθμιστικά μέτρα που είναι μέρος του Μνημονίου που ποτέ δεν έπαψε να ισχύει.
Η άρνηση της κυβέρνησης να μην καταθέσει την παράταση δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης στις 20 Φεβρουαρίου με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έκανε τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ……..
……..έξαλλο. Όχι γιατί η Ελλάδα είναι σε Μνημόνιο ακόμη αλλά γιατί η κυβέρνηση δεν αποδέχεται ότι είναι ίδια με την προηγούμενη.
Θυμήθηκαν το Ελληνικό Δίκαιο ξαφνικά 
Την αρχή έκανε με επερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που ζητούσε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση δεν φέρνει την «παράταση δανειακής σύμβασης» στο κοινοβούλιο προς ψήφιση. Η απάντηση ήρθε από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο οποίος παραδέχεται ότι δεν έγινε καμία νέα συμφωνία με τους εταίρους παρά μόνο  «παρατάθηκεη ημερομηνία λήξης της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας / Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF/ESM), μέχρι το τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους. Η παράταση της δανειακής σύμβασης έχει ήδη υπογραφεί από όλους τους συμβαλλόμενους. Καθώς δεν υπάρχει καμία διεθνής απαίτηση από τη χώρα μας, ο ESM δεν απαιτεί καμία περαιτέρω διαδικασία κύρωσης, πέραν της υπογραφής του υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη. Το ελληνικό δίκαιο ομοίως δεν επιβάλλει την κύρωση της παράτασης της δανειακής σύμβασης για τον ίδιο ως άνω λόγο».
Μάθαμε λοιπόν, από τον κύριο Παππά ότι στις 20 Φεβρουαρίου η Ελλάδα δεν απαίτησε τίποτε παρά μόνο υπέγραψε ένα συμβόλαιο για παράταση της εν ισχύ δανειακής σύμβασης που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Τι έβγαλε ο Σαμαράς στην φόρα
Ο κ. Σαμαράς δημοσιοποίησε αμέσως μετά την δήλωση του υπουργού Επικρατείας το επίσημο έγγραφο από την Συμφωνία της 26ης Φεβρουαρίου. Εξήγησε ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν έκανε τίποτε παραπάνω από αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2014 ζητώντας με τον ίδιο τρόπο παράταση της δανειακής συμφωνίας. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά και οι δύο επικυρώσεις (και αυτή της προηγούμενης κυβέρνησης και αυτή της σημερινής) συνδέονται άρρηκτα με το Μνημόνιο.
Από τον κ. Σαμαρά όμως, μαθαίνουμε μία επικοινωνιακή-οικονομική «κομπίνα» που έκανε η σημερινή κυβέρνηση. Από τη μια διαλαλούσε στα ΜΜΕ ότι δεν έχει ανάγκη μετρητά και από την άλλη τα δανεικά τα παίρνει με διαφορετικό τρόπο. Αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ: «Τα δύο κείμενα είναι πανομοιότυπα, εκτός από ένα σημείο. Εκεί που η παρούσα επικαιροποίηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, προσθέτει ένα δυσμενές στοιχείο: Περιλαμβάνει την επιστροφή προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), τα γνωστά ομόλογα ύψους 10,9 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Είναι από αυτά τα χρήματα που έρχεται τώρα η Ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει πίσω ένα μικρό μέρος, το 1,2 δισεκατομμύρια, που κακώς επέστρεψε. Και που τα ζητάει τώρα για να καλύψει πιεστικές ταμειακές της ανάγκες, που βέβαια, μέχρι πρόσφατα, είτε αγνοούσε, είτε δεν αποδεχόταν ότι υπάρχουν«

Τι υπέγραψε ο Βαρουφάκης;
Πρόκειται για την τρίτη τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης που είναι πάντα συνεπικουρούμενη από τα Μνημόνια που έχουν επιβληθεί στην χώρα.
Στις 12 Δεκεμβρίου του 2012 έγινε η πρώτη τροποποίηση προκειμένου να περιληφθεί και η θετική Ευρωπαϊκή απόφαση για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του Ελληνικού δημοσίου χρέους.
Στις 19 Δεκεμβρίου του 2014 έγινε η δεύτερη τροποποίηση για την παράταση της δανειακής σύμβασης.
Στις 20 Φεβρουαρίου του 2015 ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βαρουφάκης και η Τράπεζα της Ελλάδας μέσω του κ. Στουρνάρα, υπέγραψαν την 3η τροποποίηση της ίδιας δανειακής σύμβασης που απλά αλλάζει χέρια πολιτικών με σαφέστατα αρνητικά αποτελέσματα για την Ελλάδα.
Άγνωστο γιατί ενώ η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν την παράταση δανειακής σύμβασης προς ψήφιση και κύρωση στην Βουλή, δεν κάνει το ίδιο η σημερινή αντιμνημονιακή κυβέρνηση αφού όπως υποστηρίζει «δεν έχει υπογράψει παράταση του Μνημονίου». Άγνωστο γιατί η παράταση δανείου πήγε προς ψήφιση στην Γερμανική Βουλή και υπερψηφίστηκε, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς θεωρεί ότι αυτή η υπογραφή είναι κάτι που δεν χρίζει συζήτησης και ψηφοφορίας από τους βουλευτές εκπροσώπους της ελληνικής Δημοκρατίας.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι από το επίσημο συμβόλαιο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το αγγλικό δίκαιο και κάτω από όρους «Δανειακής Σύμβασης»  ή Μνημονίου μέχρι το τέλος Ιουνίου. Από εκεί και πέρα τα μεταρρυθμιστικά μέτρα της λίστας Βαρουφάκη που αναμένεται να επικυρωθούν από τους Θεσμούς θα φέρουν αναγκαστικά τους Έλληνες στο γραφείο του Μέγα Συμβολαιογράφου και Δανειστή, που δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους Θεσμούς.
stontoixo.com, το διαβάσαμε στο tolimeri.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου