Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: "ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ;"

Η αδυναμία μιας απλής απόφασης

Το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι ότι αν οι ήρωες του 1821 διέθεταν την ατολμία και την ανευθυνότητα της σημερινής δημοτικής...

αρχής Παπάγου Χολαργού, θα ήμασταν ακόμη σκλαβωμένοι.
Για μια φορά ακόμη το αλαλούμ και η αναποφασιστικότητα, ταλαιπώρησαν χιλιάδες μαθητές και γονείς που κάτω από βροχή και με τα μετεωρολογικά δελτία να δίνουν καταιγίδες, αναγκάστηκαν να μετακινηθούν ασκόπως μέχρι τα σχολεία τους, και στη συνέχεια στον τόπο της παρέλασης περιμένοντας από την αναποφάσιστη δημοτική αρχή να βγάλει μια απόφαση.
Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος όπως και με τα χιόνια, μετέθεσε τις ευθύνες του στους διευθυντές των σχολείων που αν και δεν είναι στις αρμοδιότητές τους πήραν εκείνοι τελικά τις αποφάσεις που έπρεπε.
Αλήθεια όταν δεν μπορείς να πάρεις απόφαση για μια απλή παρέλαση, είναι δυνατόν να λάβεις απόφαση να αλλάξεις τις μετακινήσεις στην πόλη σου και να τις κάνεις βιώσιμες; Είναι δυνατόν να πάρεις απόφαση να αλλάξεις το κοστοβόρο σύστημα καθαριότητας; Είναι δυνατόν να συγκρουστείς με συντηρητικές αντιλήψεις και να κάνεις αξιολόγηση των υπηρεσιών σου;
Είναι δυνατόν να τολμήσεις να ασκήσεις πολιτική που θα αλλάξει την φυσιογνωμία της πόλης σου; 

4 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΜΗ ΒΡΑΧΕΙ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΧΩΡΙΣΤΡΑ.. ΠΩΣ ΘΑΒΓΑΙΝΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΜΑΛΛΙ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 21 ; ΠΟΙΟΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΣΕΙ ; ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη να δεχθεί αλλαγές και δεν αντιδρά σε ανάλογες με την σημερινή περιπτώσεις.Ο δήμαρχος ακολουθεί πρακτικές Παπάγου του 80 αλλά δεν έχει και συνεργάτες.Τυπικές επετειακές ομιλίες ,ποιηματάκια και τραγουδάκια από τις κυρίες του ΚΑΠΗ,κανένα θέατρο το καλοκαίρι,όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρει κάποιος από την ομάδα του Ηλία πώς σχεδιάζεται η βιώσιμη κινητικότητα ή τί μπορεί να γίνει με την καθαριότητα;Την Δούρου περιμένουν να στείλει οδηγίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταχρώμαι του χώρου και το δημοσιεύω και εδώ με αφορμή δημοσίευση του κ. Καζάκου, ο οποίος "υπερασπίζεται" τον κ. Δήμαρχο:

    Νομίζω ότι γράφουμε άλλα αντί άλλων προσπαθώντας να καλύψουμε δεν ξέρω και εγώ ποιόν ή ποιους. Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω την εγκυρότητα των όσων αναγράφονται σχετικά με την προβλεπόμενη διαδικασία και τις αρμοδιότητες. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Καζάκος πώς είναι δυνατόν να γράφει για ακύρωση παρελάσεως, αφού υπήρξαν άλλα μέτρα για Παπάγο, άλλα για Χολαργό, άλλα Σχολεία παρήλασαν (τραγελαφικό: Δημοτικά ναι-Γυμνάσιο/Λύκειο όχι) και άλλα όχι και, το ίδιο "επιλεκτικά" ίσχυσε και για άλλους εμπλεκόμενους φορείς (Λύκειο Ελληνίδων, Πρόσκοποι, Οδηγοί κλπ). Αν ήταν μια προσπάθεια να καλύψετε τον κ. Δήμαρχο και τους υπεύθυνους για θέματα Παιδείας στο Δήμο, ήταν αξιέπαινη ομολογουμένως, αλλά παντελώς ατεκμηρίωτη ως προς τα πραγματικά συμβάντα. Πόσα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού αγαπητέ; Μήπως δόθηκε μια ανεύθυνο-υπεύθυνη οδηγία να ενεργήσουν κατά την κρίση τους όλοι οι εμπλεκόμενοι;
    Ένας υπεύθυνος γονέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή