Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΒΑΡΙΑ "ΚΑΜΠΑΝΑ" ΜΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ...ΖΑΧΑΡΟΝΕΡΟ!

Η 44χρονη είχε στήσει «μαϊμού» εταιρείες με ανύπαρκτα ΑΦΜ για την πώληση των προϊόντων της...       

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών καταδίκασε το Β΄ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έπειτα από αρκετές αναβολές, την παρουσιάστρια Ιωάννα Βάη, για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αθέμιτου ανταγωνισμού, εμπορικών σημάτων, αλλά και πλαστογραφία μετά χρήσεως και νοθεία τροφίμων, όλες τελεσθείσες κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 44χρονη παρουσιάστρια, η οποία μάλιστα παρίστανε τη γιατρό, είχε πλαστογραφήσει την ετικέτα των προϊόντων collagen pro active, την οποία εν συνεχεία επικολλούσε σε φιάλες όμοιες με τις αυθεντικές, τις γέμιζε με νοθευμένο προϊόν αποτελούμενο κυρίως από ζαχαρόνερο με λίγες σταγόνες κολλαγόνου για να αποκτήσει το χρώμα και τη γεύση του γνήσιου προϊόντος και τις πωλούσε μέσω διαδικτύου.

Η δικογραφία
Η δράση της παρουσιάστριας Ιωάννας Βάη ήρθε στο «φως» έπειτα από καταγγελία ενός πελάτη της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε αποκαλύψει το protothema.gr μετά τη σύλληψή της, η 44χρονη είχε στήσει «μαϊμού» εταιρείες με ανύπαρκτα ΑΦΜ για την πώληση των προϊόντων της, τα οποία προωθούσε μέσω ιστοσελίδων.

Από μία τέτοια αγγελία ο καταγγέλλων αγόρασε πέντε φιάλες που εμφανίζονταν να περιέχουν συμπληρώματα διατροφής collagen pro active αντί του ποσού των 125 ευρώ. Πίστευε ότι επρόκειτο για μεγάλη ευκαιρία, καθώς στα καταστήματα κοστίζουν 250 ευρώ.

Όταν όμως έλαβε τις συσκευασίες, διαπίστωσε αφ' ενός ότι δεν του είχε αποσταλεί η απόδειξη αγοράς, αφ' ετέρου ότι επρόκειτο περί καταφανούς πλαστογραφίας, καθώς σε άσχετα μπουκάλια είχαν επικολλήσει εμφανώς παραποιημένα την επωνυμία και το σήμα της γνωστής εταιρείας.

Αμέσως επικοινώνησε με την εταιρεία που δικαινεί το collagen, έστειλε τα μαϊμού σκευάσματα και εκείνη με τη σειρά της αφού τα ήλεγξε, προχώρησε σε καταγγελία στην Οικονομική Αστυνομία και σε μήνυση προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά της 44χρονης παρουσιάστριας.


«Από μία σύντομη ανάλυση που έκανε ο χημικός μας διαπίστωσε, ότι το πλαστογραφημένο προϊόν αποτελείται κυρίως από νερό και ζάχαρη με λίγο κολλαγόνο, προκειμένου να πάρει το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα.

Φαρμακοποιοί και γιατροί μας τόνισαν την ενδεχόμενη επικινδυνότητα που έχει τυχόν κατανάλωσή του, δεδομένου ότι μπορεί να προκαλέσει διαβητικό σοκ σε ανθρώπους διαβητικούς, να προκληθούν αλλεργίες λόγω της αλόγιστης μίξης συστατικών και γενικότερα να υπάρξουν πολύ επικίνδυνες παρενέργειες από τη χρήση του», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ” ο Δημήτρης Κωνστίνου, νομικός σύμβουλος της εταιρείας που διακινεί το collagen.

Όπως μάλιστα προσθέτει ο κ. Κωνσταντίνου, λίγους μήνες πριν η κατηγορούμενη είχε εμφανιστεί στα γραφεία της εταιρείας με άλλο όνομα, ζητώντας να της χορηγηθούν κάποια μπουκάλια κολλαγόνου λέγοντας ότι θα τους έκανε και διαφήμιση, καθώς είχε διάσημους πελάτες. Η εταιρεία όμως είχε αρνηθεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Κατασχέθηκαν πλαστά πτυχία και σφραγίδες νοσοκομείων
Τον Ιούνιο του 2014 η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της παρουσιάστριας στην Αθήνα, όπου κατέσχεσε μεταξύ άλλων 165 άδεια μπουκάλια χωρίς ετικέτα, δύο μπουκάλια που περιείχαν υγρή ουσία, μπλοκ βεβαιώσεων νοσηλείας, σημειώσεων και διπλότυπων εισιτηρίων δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και έξι σφραγίδες δημοσίων νοσοκομείων, ιατρών και ακόμη μία ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Στη συνέχεια έγινε έρευνα στους χώρους εταιρείας στο Κολωνάκι, που φέρεται να ανήκει στην αδελφή της. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφραγίδες, πλαστογραφημένα πτυχία στο όνομα της Ιωάννας Βάη από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και πανεπιστήμια αλλοδαπής, μία πινακίδα νόμιμου ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διάφορα διαφημιστικά έντυπα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής που χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των ετικετών.

«Είχα ψώνιο με την ιατρική»
Στην κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ η 44χρονη είχε τις πράξεις της, τις οποίες απέδωσε σε οικονομικά προβλήματα, αλλά και το... ψώνιο της. «Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το γραφείο το οποίο σας οδήγησα είναι στο όνομα της αδελφής μου. Δεν έχω σπουδάσει ιατρική, όμως είχα πάντα ψώνιο με την ιατρική και για αυτό μου άρεσε να το παίζω γιατρός. Είχα περάσει στην Ιατρική Αθηνών όμως τελικά δεν σπούδασα.

 Η αδελφή μου βέβαια δεν έχει καμία ανάμιξη σε αυτό, ούτε έφερνα πελάτες παριστάνοντας την γιατρό» είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε επίσης ότι αρχικά αγόραζε γνήσια προϊόντα σε καλύτερη τιμή καθώς ήταν κοντά στην ημερομηνία λήξη τους και τα οποία μεταπωλούσε μέσω ιστοσελίδων προσφορών, όμως στη συνέχεια άρχισε να τα αραιώνει με νερό σε δύο μπουκάλια για να έχει μεγαλύτερο κέρδος.

Η παρουσιάστρια, η οποία ήταν απούσα στο δικαστήριο και την εκπροσώπησε ο δικηγόρος της, ομολόγησε τις πράξεις της, ενώ εκτός της ποινής φυλάκισης των 4 ετών και 3 μηνών, η οποία είναι εξαγοράσιμη, της επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 11.500 ευρώ.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ελληνική αστυνομία, τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος και τη δικαιοσύνη που κινήθηκαν ταχύτατα, προστατεύοντας πρωτίστως την υγεία των συμπολιτών μας από τα επικίνδυνα “μαϊμού” προϊόντα, αλλά και την τιμή και υπόληψη της εταιρείας μας, η οποία έχει συνηθίσει τόσα χρόνια να δίνει το καλύτερο στον Έλληνα καταναλωτή» δήλωσε στο protothema.gr ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης, εκπρόσωπος της εταιρείας που διακινεί το προϊόν κολλαγόνου.


Πηγή: protothema.gr

2 σχόλια:

  1. ΑΑΑΑΑ, ΝΑΙ !!
    ΘΥΜΑΜΑΙ ...ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΥΖΑΡΕΣ Η ΤΥΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NAI EINAI POL



















    ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΥΖΑΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή