Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

SOS! "ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΧΟΛΑΡΓΟ! ΔΗΜΑΡΧΕ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ"!!!

Παρέμβαση Κώστα Τίγκα 
Δελτίο Τύπου 44
                                                              26 Απριλίου 2015
Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες
στον Άνω Χολαργό
Κάντε κάτι !!!
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε

         Επισκέφθηκα χθες Σάββατο στον Άνω Χολαργό το σημείο όπου...

κάποιος ασυνείδητος οδηγός έπεσε με φόρα με το αυτοκίνητό του στην υπάρχουσα μπάρα κοντά στο 2ο Λύκειο και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Αριστοτέλους και Καραολή και Δημητρίου.
         Όπως γνωρίζετε η οδός Καραολή και Δημητρίου, στο τμήμα που περνά μπροστά από το 2ο Λύκειο, είναι ιδιαίτερα κατηφορική. Η κατωφέρεια αυτή είναι της τάξεως 20% και στο τέλος της οδού, στη διασταύρωση με την Αριστοτέλους, υπάρχει μεταλλική μπάρα που θα πρέπει να είναι κλειδωμένη για την προστασία των κατοίκων από μη ελεγχόμενες κινήσεις αυτοκινήτων. Το τμήμα αυτό της Καραολή και Δημητρίου χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κίνηση των απορριμματοφόρων οχημάτων του Δήμου και εκείνων Έκτακτης Ανάγκης (Πυροσβεστική και Ασθενοφόρα).

Η φωτογραφία που βλέπετε λήφθηκε χθες και μιλάει από μόνη της. Ο διερχόμενος από το σημείο οδηγός, δεν αρκέστηκε να σηκώσει την μπάρα και να περάσει, αλλά έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω της και την έκοψε στα δύο. Να λάβετε υπόψη σας ότι στην αθέατη πλευρά και  σε απόσταση μόλις 15 μέτρων υπάρχουν σπίτια. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος.
Οι κάτοικοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί αφενός μεν έχουν τον καθημερινό κίνδυνο για τη ζωή τους αλλά και για την περιουσία τους, αφετέρου δέχονται καθημερινά από τους οδηγούς ύβρεις και απειλές γιατί απλά θέλουν να περάσουν από εκεί που τους «βολεύει» και όχι από εκεί που επιτρέπεται.
Κύριε Δήμαρχε,
Η μόνιμη ασφαλής λύση είναι η τοποθέτηση σύγχρονης μπάρας που να ανοίγει μόνο ηλεκτρονικά. Να ανοίγει μόνο από τον οδηγό του απορριμματοφόρου. Επίσης θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ΜΟΝΟ να την ανοίγουν δύο αυστηρά επιλεγμένοι εγγύς κάτοικοι.

Πιστεύω αν θέλετε μπορείτε να λύσετε το ζήτημα. Κάντε κάτι.

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ,ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή