Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΚΟΛΑΣΗ! 12ΧΡΟΝΗ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΣΚΟΡΠΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ...

Δωδεκάχρονη καμικάζι ανατινάχτηκε σε σταθμό λεωφορείων

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νιγηρία όταν έφηβη- καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη...
στην είσοδο σταθμού λεωφορείων σε πόλη στα βόρεια της χώρας. Ακόμα τριάντα ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ λίγες ώρες πριν εη οργάνωση Μπόκο Χαράμ είχε καταλάβει εκ νέου πόλη στρατηγικής σημασίας στην περιοχή.

Η έφηβη πυροδότησε τα εκρηκτικά τα οποία είχε κρύψει κάτω από το χιτζάμπ που φορούσε την ώρα που ο σταθμός ήταν γεμάτος επιβάτες και εμπόρους.

«Μια μικρή κοπέλα, περίπου δώδεκα χρονών, πυροδότησε τη βόμβα καθώς πλησίαζε την πύλη του σταθμού λεωφορείων» της Νταματούρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντανμπάμπα Ενγκούρου, ένας έμπορος στην πόλη.

«Ήμουν στον σταθμό των λεωφορείων όταν είδα το νεαρό κορίτσι να φθάνει» εκεί, είπε ένας οδηγός λεωφορείου. «Πιστεύω ότι πρόσεξε τους φρουρούς που έκαναν σωματικό έλεγχο στον κόσμο στην πύλη και αποφάσισε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά μέσα στο πλήθος μπροστά στην πύλη», πρόσθεσε ο οδηγός.

Στο σταθμό λεωφορείων έχει εγκατασταθεί σημείο ελέγχου, καθώς έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων. Τον περασμένο Φεβρουάριο, βομβίστρια-καμικάζι είχε πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε αυτόν τον σταθμό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 32.

«Διακομίστηκαν έξι σοροί και 32 τραυματίες από την έκρηξη», δήλωσε στον Τύπο ο αρχίατρος του νοσοκομείου Σάνι Αμπάτσα της Νταματούρου. «Ένας άνθρωπος υπέκυψε μετά την εισαγωγή του», πρόσθεσε.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει στείλει επανειλημμένα νεαρές γυναίκες να διαπράξουν βομβιστικές επιθέσεις, σημειώνει το ΑΜΠΕ. 

το διαβάσαμε στο newsbeast.gr (φωτογραφία αρχείου)

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΖΗΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή