Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...

Με την έναρξη των εξετάσεων των παιδιών, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία και δύναμη στους μαθητές μας και στους γονείς, που μοιράζονται την αγωνία τους.

Δεν είναι ούτε το τέλος του κόσμου, ούτε η Λυδία Λίθος της ζωής. Είναι η επιβεβαίωση των κόπων και των προσπαθειών και αξίζει να στεφθεί από επιτυχία. Είναι μια αξιολόγηση που πρέπει να...



επιδιώκουμε στη ζωή μας, για να ζούμε σε ένα αξιοκρατικό περιβάλλον.

Η Παιδεία πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα κάθε οργανωμένης κοινωνίας και όλοι πρέπει να έχουμε στραμμένα τα βλέμματά μας σ΄ αυτήν, γιατί είναι το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.


Τα προγράμματα μελέτης και ενισχυτικής διδασκαλίας από τις πρώτες τάξεις της εκπαίδευσης, έτσι ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν να διαβάζουν και να αφομοιώνουν το μάθημα σωστά.
  • Οι σχολές  γονέων για τη σωστή υποστήριξη των μαθητών από το οικογενειακό περιβάλλον.
  • Η συστηματική και οργανωμένη ένταξη των σχολείων μας στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα έτσι ώστε η γνώση να διευρύνεται συνεχώς.
  • Ο επαγγελματικός προσανατολισμός με ψυχομετρικές μετρήσεις έτσι ώστε τα παιδιά να αποκτούν όραμα και στόχους μέσα από την εκπαίδευση.
  • Η οργανωμένη ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών.
  • Η σύναψη συμφωνίας δήμου και φροντιστηρίων της περιοχής, έτσι ώστε όλοι μαθητές, ανεξάρτητα από οικογενειακό εισόδημα, να έχουν ίσες ευκαιρίες.

Εί
ναι κάποια από τα μέτρα που πρέπει να λάβει ο δήμος για να εξασφαλίσει ένα καλό μέλλον στα παιδιά μας, πέρα από τις ευχές.

Η γνώση, η πληροφόρηση, η ενημέρωση και κατ’ επέκταση η κριτική σκέψη είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός και το πιο αποτελεσματικό όπλο για μια χώρα και για μια τοπική κοινωνία, στον αγώνα της βελτίωσης της ζωής και του διεθνούς ανταγωνισμού.
 
Εύχομαι καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου