Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: «ΟΣΟΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΡΗΓΜΑ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΡΗΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, πριν αναχωρήσει σήμερα από τη Θράκη,  απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Πάνου Παπαδόπουλου  σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε... «ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» δήλωσε το εξής:

«Διάβασα και εγώ τα διάφορα δημοσιεύματα. Είναι σαφές, ότι οι σεναριογράφοι έχουν δικό τους... ρήγμα με την πραγματικότητα.

Η καταψήφιση των δύο τροπολογιών για το τζαμί και το Μέγαρο Μουσικής ήταν εκ των προτέρων αυτονόητο από πλευράς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Μάλιστα, είχα ενημερώσει έγκαιρα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, κάποιοι ξεχνούν, ότι το μείζον στην συνεδρίαση της συγκεκριμένης ολομέλειας ήταν η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, την οποία και υπερψήφισαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με βελτιώσεις, που έγιναν πολύ έγκαιρα επί του περιεχομένου, μετά από διαβουλεύσεις, που είχε η Tομεάρχης των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου και σε υπουργικό και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη των οποίων ήμουν και εγώ παρών.

Το βασικότερο, όμως, όλων, είναι η αρραγής συμπόρευση των δύο κυβερνητικών εταίρων στο πακέτο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμικούς εταίρους και κυρίως ως προς τις κόκκινες γραμμές, όπως έχει ταυτόσημα εκφραστεί και από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και από την ηγεσία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αυτό το διαπιστώνουν και τα ίδια τα δημοσιεύματα, ομολογώντας - με την αντιφατικότητα που τα διακρίνει - την άριστη συνεργασία Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

Άριστη είναι και η δική μου συνεργασία με τον Αλέκο Φλαμπουράρη στον ρόλο του συντονισμού όχι μόνο του κυβερνητικού έργου, αλλά και της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με αμοιβαίο σεβασμό, αλλά και με κοινούς στόχους, να βρει τα υγιή πατήματα η Ελλάδα, έξω από τη λογική των μνημονίων.

Και για να το πάρει το... ποτάμι!

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έτσι θα συμπορευτούν, με βάση την τετραετή εντολή που έδωσε ο λαός στις 25 Ιανουαρίου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου