Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΡΟ; Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ή Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ "ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ;"!!!

Στον Δήμαρχο Λέρου κ. Κόλλια έχουμε ξανα-αναφερθεί και μάλιστα του έχουμε ζητήσει να απαντήσει για τα όσα καταγγέλλονται ότι γίνονται στο νησί του με ευθύνη του. Ότι δηλ. κάνει πλάτες για να νομιμοποιηθούν αυθαίρετες κατασκευές Τον Γενάρη είχαμε δημοσιεύσει τη σοβαρή καταγγελία του ζεύγους Καρπαθάκη (δείτε εδώ).
Έκτοτε επικοινωνήσαμε δύο φορές με το γραφείο του Δημάρχου. Απουσίαζε τη μία φορά και την άλλη ήταν σε σύσκεψη. Αφήσαμε το...

όνομα και το τηλέφωνό μας για να επικοινωνήσει μαζί μας. Θέσαμε υπ'όψιν της γραμματέας του το δημοσίευμά μας και του ζητήσαμε να απαντήσει για το αν αληθεύει η καταγγελία. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
Επανερχόμαστε όμως, διότι ο πολύπαθος κ. Καρπαθάκης, με τις δεκάδες καταγγελίες του επανέρχεται. Αλλά δίκιο δεν βρίσκει από καμία Πολιτεία. Διαβάστε τη συνέχεια της περιπέτειάς του.


 H ιστορία συνεχίζεται χωρίς καμία βελτίωση. Η πρωτοβάθμια αρχιτεκτονική επιτροπή Λέρου απέρριψε το αίτημα ρύθμισης της παράγκας. Συνεχίζουν όμως απρόσκοπτα  την λειτουργία τους αφού κανείς δεν ανακάλεσε την άδειά τους....Συνεχίζουν με ψευδή σχέδια που παραποιούν την πραγματικότητα να διεκδικούν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την έγκρισή τους..


ΤΟ 2011 ξεκίνησα μια προσπάθεια να μην επωμισθούν τα παιδιά μου τα βάρη που ανέχθηκα εγώ για πολλά χρόνια. Πίστευα στην φιλία και την αλληλεγγύη των ανθρώπων. Αποδείχθηκαν χίμαιρα. Μια αυθαίρετη  κατασκευή μπροστά από τα σπίτια των παιδιών μου, έφθασε σε τέτοια όρια αθλιότητας, που τουλάχιστον με έκανε να χάσω την εμπιστοσύνη μου για όσα μέχρι πρότινος θεωρούσα απόλυτα. Εν πάσι περιπτώσει εξυβρίστηκα με τον χυδαιοτερο τρόπο εγώ, η οικογένειά μου,τα παιδιά μου. Χειροδίκησαν.Απείλησαν...Χωρίς κανένα φραγμό.
Η πολιτεία αποδείχθηκε ανάξια να υπερασπίσει την νομιμότητα..Τριάντα περίπου καταγγελίες έγιναν  και δυστυχώς η... νοθεία συνεχίζεται...Όμως κάποια στιγμή τα στόματα άνοιξαν...Και σήμερα κάνω άλλη μια προσπάθεια για μια πιο καλά δομημένη καταγγελία μου....
Εξ αιτίας κάποιων που ασκούν εξουσία κατά το δοκούν, έχασα τουλάχιστον 4 χρόνια από την ζωή μου. Από την μια ο καρκίνος, από την άλλη οι πρώην φίλοι και η απαράδεκτη εξουσία.Ο καρκινος μου φέρθηκε σχετικά καλά. Οι άνθρωποι της εξουσίας, απαράδεκτα...
κάποιοι φίλοι που ήξεραν ότι είχα δίκιο, σιώπησαν...
Κάποιοι φιλοι που ηξεραν ότι στο παιχνίδι έπαιξαν πολλοί ανάξιοι εξουσιαστές σιώπησαν...
Χαιρετίσματα στην εξουσία.....Αντίκρυσμά μας είναι..να τους χαιρόμαστε..
Nα είστε καλά...

Kαρπαθάκης Χρήστος-Συνταξιούχος-Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος-Παντελι-Λέρος
Καρπαθάκη Γεωργία-Γεωγράφος-Αποφ. Πανεπιστήμιου Αιγαίου-Παντελι Λέρος


Λέρος 10/05/2015                                                          ΠΡΟΣ 1/Περιφερειάρχη Ν Αιγαίου κ Γ Χατζημαρκο
                                                                                        Για   1.α ΣΥΠΟΘΑ
                                                                                                        1.β.Δευτεροβαθμια επιτροπή ενστάσεων μου
                                                                                              2. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
                                                                                      Αθήνα
                                                                                              3/Εισαγγελεία Ρόδου
                                                                                              4/Εισαγγελέια Κω   
                                                                                              5/ΜΜΕ                                                    


1/Ενσταση κατά της απόφασης του Δήμου Λέρου  ΑΔΑ ΒΙΡ2ΩΛΓ-ΗΨ5 /30.01.2014 να ενοικιάσει τμήματα κοινόχρηστου Δημοτικού χώρου-πλατεία σε ιδιώτη-Μάριο Φουντή  που καταπατούσε τον εν λόγο χώρο  και είχε ανεγείρει παράνομες κατασκευές από το 2008 τουλάχιστον .
2/Αποφαση κατεδάφισης  Νο 6/2011 αυθαίρετων κατασκευών της πολεοδομίας Λέρου, όπου σαφώς χαρακτηρίζονται οι παράνομες τσιμεντένιες κατασκευές στην  βόρεια πλευρά της παραγκας.
3/Ένσταση κατά οιουδήποτε μισθωτηρίου (μεταξύ Δήμου και καταπατητών ή ιδιοκτήτριας και
καταπατητών ) συνήφθη από 30/01/2014 ως ΑΚΥΡΟΥ επειδή σύμφωνα με τον Ν.4178 είναι
παράνομη η σύμβαση  εξ’ αιτίας των αρρύθμιστων αυθαιρέτων.
4/Εφ’ όσον ισχύει ο ορο 1 και  4 τότε όλες οι αδειοδοτήσεις Πολεοδομίας Λέρου- Δήμου Λέρου-
Υγειονομείου - Πυρασφάλεια  είναι παράνομες.


Α/Καταγγέλλουμε ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ την απόφαση του Δήμου Λέρου –ΑΔΑ ΒΙΡ2ΨΛΓ-ΗΨ5 /30,01,2014 να ενοικιάσει τμήματα της Δημοτικής πλατείας/κοινόχρηστος χώρος  σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν 4178:

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αρ. Φύλλου 174 8 Αυγούστου 2013
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4178   ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ
Άρθρο 1
Απαγόρευση εμπράγματων δικαιοπραξιών σε ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές  ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης
1. Από τη δημοσίευση του παρόντος απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, στο οποίο έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί  αυθαίρετη αλλαγή χρήσης, όπως ειδικότερα ορίζεται στα άρθρα 5 παρ. 2 και 22 παρ. 3 του ν. 1577/1985 (Α ́ 210). ………………

Β /Καταγγέλλουμε ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ την  ενοικίαση  γιατί σύμφωνα  με τον ίδιο Νόμο και με το άρθρο 2. παρ 2α είναι απαγορευμένη η σύσταση εμπράγματου  δικαιώματος εφ’ όσον είναι αρρύθμιστα:

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αρ. Φύλλου 174 8 Αυγούστου 2013
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4178   ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ
Άρθρο 2
Απαγόρευση υπαγωγής
1. Δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου  αυθαίρετες κατασκευές που εμπίπτουν στις περιπτώσεις του παρόντος άρθρου με τις επιφυλάξεις που αναφέρονται σε αυτό.
2. Δεν υπάγεται στις εξαιρέσεις της περίπτωσης ζ ́ της  παραγράφου 2 του άρθρου 1 η μεταβίβαση δικαιώματος  ακινήτου ή αυτοτελούς διηρημένης ιδιοκτησίας ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο στο οποίο  έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη αλλαγή χρήσης άλλη από τις αναφερόμενες στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 και εφόσον:  Η αυθαίρετη κατασκευή ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης  βρίσκεται:
α) Σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή  του οικισμού. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου δεν έχει συντελεστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση επί ακινήτων όπου υφίστανται εμπράγματα δικαιώματα πολιτών. Σε  περίπτωση υπαγωγής στον παρόντα νόμο δεν επηρεάζονται το κύρος και η διαδικασία απαλλοτρίωσης και  τα αυθαίρετα κτίσματα δεν αποζημιώνονται………………………..

Γ/Καταγγέλλουμε τον Δήμο και κάθε ενεχόμενο  ότι αμφότεροι ήταν  γνώστες ότι επί των κοινοχρήστων χώρων έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές σύμφωνα με τον ίδιο Νόμο και το άρθρο 3 παρ.  ιι, ξ και γνώριζαν ότι ήδη η αρχιτεκτονική επιτροπή Λέρου είχε απορρίψει το σχετικό αίτημα λόγο υπέρβασης  της δόμησης κλπκλπ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΛΕΡΟΥ .. Επιπροσθέτως το σχεδιάγραμμα  που συνοδεύει την αίτηση της ρύθμισης είναι ΨΕΥΔΕΣ. Στην βόρεια  πλευρά και επί της δημοτικής πλατείας είναι τοίχος 2 μέτρων Χ 70 εκ ,ενώ ο μηχανικός ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι είναι από κοντραπλακέ…….


Άρθρο 3
Δικαιοπραξίες
1. α. Σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή που συντάσσεται  μετά τη δημοσίευση του παρόντος και έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου  δικαιώματος σε ακίνητο, συμπεριλαμβανομένων των  ακινήτων χωρίς κτίσμα, επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού.
Με την ως άνω υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και τη βεβαίωση μηχανικού δηλώνεται και βεβαιώνεται αντίστοιχα ότι:
i) στο ακίνητο δεν υπάρχει κτίσμα ή
ii) στο ακίνητο ή στη διακεκριμένη αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, μη συμπεριλαμβανομένων των  κοινοκτήτων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου, δεν  έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές καθ’ υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους της  ιδιοκτησίας και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς  άδεια, ή
iii) ότι οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή οι  εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις, εμπίπτουν σε μία  από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 και δεν υπάγονται σε καμία άλλη από τις περιπτώσεις του  άρθρου 2 του παρόντος……………………

Δ/ Καταγγέλλουμε τον Δήμο Λέρου, τον Μηχανικό,  τους  καταπατητές  ιδιώτες   και την  ιδιοκτήτρια  Ανέμη Ιωάννα  που ως φαίνεται ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ – και ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ  ΓΙΑ  ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ότι ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ .Δεν έχουν δικαίωμα Ρύθμισης των κοινοχρήστων τμημάτων της Δημοτικής πλατείας που ανήκουν στον Δήμο Λέρου .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ  ΟΣΟΥΣ  ΣΥΝΗΡΓΗΣΑΝ  ΚΑΘ’  ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΔΟΛΟ Ή ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟ  Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

Με τις πράξεις τους αυτές:
1/Μας στέρησαν το συνταγματικό μου δικαίωμα να απολαμβάνουμε τα αγαθά του περιβάλλοντος,

2/Συνεργωντας εξαπάτησαν το Ελληνικό Δημόσιο και τον Δημο Λέρου από μη είσπραξη τελών και φορών από την παράνομη χρήση της δημοτικής πλατείας επί δεκαετία περίπου,

3/Απομείωσαν την αξία των ακινήτων  των παιδιών μου:
Α-Καλλιοπης Καρπαθάκη –Είμαι Νόμιμος εκπρόσωπος της  δυνάμει πληρεξούσιου.
Β-Γεωργίας Καρπαθάκη-Νόμιμη ιδιοκτήτρια ακριβώς πίσω από την παράγκα.
Με την παράγκα μας χωρίζει ο δρόμος. Θα είχαμε θέα στη θάλασσα..αλλά βλέπουμε την παράγκα.
Έχουμε κάθε δικαίωμα  και έννομο συμφέρον.
  Εδώ καταγγέλλουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιατί ξόδεψε χρόνο και έντυπα με δεκάδες «ΕΠΕΙΔΗ» για να αποδείξει ότι δεν έχουμε έννομο συμφέρον ενώ με ένα τηλεφώνημα κόστους 0,30 € θα επιβεβαίωνε την σχέση μας με την υπόθεση. Επίσης κατηγορούμε την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διότι ενώ έλαβε γνώση των καταγγελιών μας που τις απέρριψε ελλείψει «έννομου συμφέροντος» αδιαφόρησε για το έγκλημα που έγινε και γίνεται καθημερινά στην εν λόγο περιοχή .

Μετά από τα παραπάνω διερωτόμαστε για την νομιμότητα των αδειοδοτήσεων που μέχρι σήμερα λαμβάνει από διάφορες υπηρεσίες  και καταγγέλλουμε  κάθε ενεχόμενο που συνέπραξε στην έκδοση οιουδήποτε ψευδούς εγγράφου, βεβαιώσεως ή πιστοποιητικού.

Καθ’ υπερβολή συν-καταγγέλλουσα είναι και η κόρη μου, προσπαθώντας να αποδείξουμε ότι:
-Είμαστε Έλληνες πολίτες, δημοτες Λέρου με έννομο συμφέρον,
-Είμαστε μια οικογένεια με κοινά συμφέροντα και υποχρεώσεις και σαφέστατα  σεβόμεθα το ελληνικό οικογενειακό δίκαιο  - που επί 5 χρόνια  διαταράσσεται καθημερινά από ανθρώπους που ενδεχόμενα κινούνται από ιδιοτελή συμφέροντα και ΑΣΚΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ γράφοντες τον Νόμο στα παλιά τους τα παπούτσια και ως εκπρόσωποι μιας ιδιότυπης ΜΑΦΙΑΣ.


Οι καταγγέλλοντες


1/Χρηστος Καρπαθάκης-Συνταξιούχος-Καρκινοπαθής-Πρώην Δημοτικός σύμβουλος


  
2/Γεωργία Καρπαθάκη-Γεωγράφος-Αποφ. Πανεπιστημίου Αιγαίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου