Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΟΥΡΚΙΚΟ F16 ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΙΡΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΩΤΙΑ...

Η Τουρκία κατέρριψε ένα αεροσκάφος της Συρίας με το επιχείρημα ότι "παραβίασε τον τουρκικό εναάεριο χώρο", χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί εάν επρόκειτο περί ελικοπτέρου ή μαχητικού...
Σύμφωνα με αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ένα τουρκικό F-16 που απογειώθηκε από στρατιωτική βάση στα Άδανα της νότιας Τουρκίας εγκλώβισε το αεροσκάφος «εισβολέα» και το κατέρριψε με δύο πυραύλους. 
 
Τοπικοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται η Hürriyet υποστηρίζουν ότι ένα στρατιωτικό αεροσκάφος της Συρίας παραβίασε δύο φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο στα σύνορα με την Συρία δύο φορές, σήμερα 16 Μαϊου.
 
 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το συριακό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην τουρκική επαρχία Χατάι και κατέπεσε σε συριακό έδαφος αφού πρώτα είχε γίνει τρία κομμάτια. 
 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες διεξάγονται επιχειρήσεις του Στρατού στα σύνορα με την Τουρκία σε μια προσπάθεια ανάκτησης περιοχών  στη βορειοδυτική Συρία από τους ισλαμιστές. Το αεροσκάφος προφανώς πειχειρούσε κατά των τζιχαντιστών και βρίσκονταν κοντά στη συνοριογραμμή.
 
Πρόκειται για την πόλη Idlib, ενώ νεότερες πληροφορίες (ανεπιβεβαίωτες όμως) κάνουν λόγο για ιρανικό drone το οποίο βοηθά στις επιχειρήσεις του συριακού Στρατού.
 
Iδού το σχετικό tweet που κυκλοφόρησε πριν λίγο στο διαδίκτυο με τους ανάλογους σχολιασμούς.
 
 
Τον Ιούνιο του 2012, ένα τουρκικό F-4 Φάντομ συνετρίβη στην ανατολική Μεσόγειο έπειτα από βολή συριακών αντιαεροπορικών. 
 
Η Τουρκία κατέρριψε ένα συριακό ελικόπτερο τον Σεπτέμβριο του 2013 επειδή είχε περάσει σε τουρκικό εναέριο χώρο. Με το ίδιο επιχείρημα, της παραβίασης τουρκικού εναέριου χώρου, τουρκικά μαζητικά κατέρριψαν ακόμη ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος στις 23 Μαρτίου του 2014.
 
Η συριακή Αεροπορία έχει εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις στη βορειοδυτική Συρία όπου προσφάτως το ISIL είχε κάποιες στρατιωτικές επιτυχίες αλλά και στην ανατολική Συρία όπου ο Στρατός προσπαθεί να ανακτήσει τις πετρελαιοπηγές της χώρας από τα ισλαμιστικά κτήνη.
 
Ο συριακός στρατός σκότωσε έναν ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους μαζί με άλλους 40 ενόπλους στη διάρκεια επίθεσης στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.
Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι πρόκειται για τον "υπουργό Πετρελαίου" του ΙΚ, τον Αμπού αλ-Τάιμ αλ-Σαούντι.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αλ-Σαούντι σκοτώθηκε σε ειδική επιχείρηση στη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της Συρίας Όμαρ, την οποία το ΙΚ είχε καταλάβει από αντίπαλους ενόπλους τον περασμένο Ιούλιο.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι περίπου 19 μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό της πετρελαιοπηγής και πρόσθεσε ότι 12 από τους νεκρούς ήταν ξένοι μαχητές.
  
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου