Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ!!! ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΡΑΤΗ!!! ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!

Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος των λεγομένων «Τουρκοκυπρίων» ο θεωρούμενος ως «μετριοπαθής» Μουσταφά Ακιντζί, φάνηκε από τις δηλώσεις διαφόρων διεθνών παραγόντων της...

Νέας Τάξης Πραγμάτων, ότι «κάτι τρέχει», κάτι ετοιμάζουν στο κυπριακό. Και βέβαια, αυτό το «κάτι», σίγουρα δε θα είναι θετικό με τα ιερά και απαράγραπτα δίκαια του ελληνισμού!
Αυτές τις μέρες, λοιπόν, των εορτασμών για την εισβολή του Αττίλα στο ψευδοκράτος, ο «μετριοπαθής» Ακιντζί μίλησε σε Τούρκους δημοσιογράφους που ήταν καλεσμένοι για τους εορτασμούς, και αποκάλυψε ότι επίκειται τελικά «λύση» για την Κύπρο (ή για την «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία», όπως οι νεοταξίτες θέλουν να ονομάζεται!
Σύμφωνα, λοιπόν, με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο Μουσταφά Ακιντζί έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για τη μορφή που θα έχει το κράτος που ονειρεύονται οι νεοταξίτες.  
  • Την ομοσπονδία θα την αποτελέσουν το ελληνοκυπριακό και το τουρκοκυπριακό κρατίδιο. Καθένα από τα δύο ιδρυτικά κρατίδια θα χορηγεί τη δική του ιθαγένεια.  
  • Οι «τ/κ» και «ε/κ» θα εγκατασταθούν στις περιοχές της επιλογής τους
  • Το νέο ομοσπονδιακό κράτος θα έχει δύο Κοινοβούλια – την Άνω και την Κάτω Βουλή
  • Οι «ε/κ» που θα εγκατασταθούν στο «τ/κ» κρατίδιο ή, αντιστρόφως, οι «τ/κ» που θα εγκατασταθούν στο «ε/κ» κρατίδιο, θα διατηρήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις τοπικές εκλογές, καθώς και τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δε θα ισχύει το ίδιο, ωστόσο, όσον αφορά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις βουλευτικές εκλογές.
  • Η ομοσπονδιακή αστυνομική δύναμη, μεταξύ «ε/κ» και «τ/κ» θα κατανεμηθεί είτε 50% – 50%, είτε 40% («τ/κ») – 60% («ε/κ»)
  • Συζητείται αν θα υπάρξει εθνικός στρατός. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μη συσταθεί Στρατός!!!
  • Ενόσω συνεχίζονται οι συνομιλίες σχετικά με το θέμα του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μη γίνουν περαιτέρω έρευνες (για αέριο).
  • Δε συζητήθηκε ακόμα το θέμα των ημερών που θα κηρυχθούν ως «εθνικές» ημέρες του ομοσπονδιακού κράτους.  
(ΥΓ): Μόνη λύση αποδεκτή: Κύπρος-ελεύθερη-ελληνική! Έλληνες αντισταθείτε με την Χρυσή Αυγή!

1 σχόλιο: