Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!

Όσο «εντυπωσιακό»  ήταν το ξεκίνημά της αλλά και η θητεία της ως Προέδρου της Βουλής ακόμα πιο εντυπωσιακή αναμένεται να είναι και η...


τελευταία της εμφάνιση, παραδίδοντας στο Νίκο Βούτση!
Ουδείς περιμένει πως θα γίνει μια εθιμοτυπική τελετή παραδοσης-παραλαβής με τις σχετικές αβροφροσύνες, αλλά αντιθέτως θα εκμεταλλευτεί την περίσταση  για να εξαπολύει δηλητηριώδη βέλη τόσο κατά του αντικαταστάτη της όσο και κατά του Μεγάρου Μαξίμου. 
Για τον λόγο αυτό το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε αρχικά αντί τελετής να υπάρξει μια απλή διαδικασία παραλαβής χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών καμερών. 
Η επιθυμία τους όμως σκόνταψε στο σχετικό πρωτόκολλο.
Υπό αυτά τα δεδομένα μετά την εκλογή του νέου Προέδρου και πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την ανάδειξη αντιπροέδρων ο κ Βούτσης θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές του θέσεις και αμέσως μετά θα κατευθυνθεί στο γραφείο Προέδρου Βουλής για να το παραλάβει από την κυρία Κωνσταντοπούλου. 
Μάλιστα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει στη βουλή η ψηφοφορία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε  στη δημοσιότητα το πόρισμα για το τρίτο μνημόνιο, της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Στο πόρισμα, το οποίο δημοσίευσε και η ίδια μέσω Twitter, κατηγορείται ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν έλαβε υπόψη του τα συμπεράσματα της επιτροπής για το χρέος και μάλιστα συμφώνησε να μην γίνει κούρεμα.
«Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους θα ήθελε να εκφράσει τη βαθιά απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έλαβε υπόψη ούτε στο ελάχιστο τα συμπεράσματα της δημοσιευθείσας από τον Ιούνιο 2015 προκαταρκτικής έκθεσης της επιτροπής κατά τις διαπραγματεύσεις της με τους πιστωτές. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε ότι δεν θα γίνει κούρεμα στο χρέος παρότι γνώριζε πολύ καλά τον απεχθή παράνομο και αθέμιτο χαρακτήρα του χρέους της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα για τον κ. Τσίπρα.
Στα συμπεράσματα της Επιτροπής, το τρίτο μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση που υπογράφηκε τον Αύγουστο χαρακτηρίζονται «παράνομα, αθέμιτα και απεχθή γιατί αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τον παράνομο, αθέμιτο και απεχθή χαρακτήρα του υφιστάμενου ελληνικού χρέους καθώς και την απεχθή, παράνομη και αθέμιτη φύση των μέσων με τα οποία χρηματοδοτήθηκε το χρέος από το 2010 μέχρι τις αρχές του 2015», ενώ τονίζεται ότι παραβιάζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού λαού.
Ακόμη, γίνεται λόγος για άνευ προηγουμένου εξαναγκασμό και άμεση παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, με απειλές εναντίον του λαού, από την άνοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία, ώστε να γίνουν δεκτοί οι όροι των δανειστών. «Αυτές οι παρεμβάσεις και οι εξαναγκασμός καθιστούν άκυρη κάθε συμφωνία και ανοιχτή σε μονομερή καταγγελία από μελλοντικές κυβερνήσεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
usay.gr (τίτλος: τροποποιημένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου