Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΩΣ ΣΧΙΣΜΑΤΟΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ "ΔΙΑΒΟΛΟΕΦΕΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΗ"! ΔΕΙΤΕ...

Εκπλήσσει με τον πιο αρνητικό τρόπο η εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα" η οποία με σειρά άρθρων της δημιουργεί σύγχυση στο αναγνωστικό της κοινό, φτάνοντας μέχρι του απίθανου σημείου να καταγγείλει ως "σχισματοαιρετικούς" τους Ορθοδόξους του νέου ημερολογίου, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των Ορθοδόξων, συμπεριλαμβανομένων και...


των ιεραρχών του οποίους αποκαλεί "κληρικούς εφιάλτες", λέγοντας ότι αν δεν γυρίσουν στο παλαιό ημερολόγιο θα συναντήσουν την οργή του Θεού και θα καταστούν "αφορισμένοι, τρισαναθεματισμένοι, βδελυκτοί και μυσαροί"! 
Ναι, καλά διαβάσατε. Κι εμείς δεν το πιστεύαμε όταν τα διαβάζαμε. Η εφημερίδα του αείμνηστου Γρηγόρη Μιχαλόπουλου που είχε θέσει στην πρωτοπορία του αγώνα του την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, ποιος να φανταζόταν ότι λίγα χρόνια μετά τον θάνατό του, θα έφτανε στο σημείο να καταδικάζει την Ορθοδοξία!!! Και μάλιστα, αυτό το κάνει από το ένθετο "Νέοι Άνθρωποι", έντυπο στο οποίο ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος είχε ιδιαίτερη αδυναμία και κυκλοφορεί τα τελευταία 49 χρόνια! Ήταν εφημερίδα που αρχικά κυκλοφορούσε αυτόνομα, αλλά από ένα σημείο και μετά, και προκειμένου να μην διακόψει την έκδοσή της λόγω οικονομικής κρίσης, προσφερόταν ως ένθετο έντυπο κάθε Παρασκευή, μαζί με την "Ελεύθερη Ώρα", διατηρώντας ωστόσο τη δική της αρίθμηση τεύχους! Θυμίζουμε μάλιστα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον αείμνηστο Γρηγόρη Μιχαλόπουλο λίγες ώρες πριν αυτός πεθάνει και ο Μακαριότατος ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους που είδαν τον ιδρυτή της "Ελεύθερης Ώρας" και ων "Νέων Ανθρώπων", λίγο πριν φύγει από τη ζωή! 
Στους "Νέους Ανθρώπους" λοιπόν της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου (αρ. φύλλου 2068), η διεύθυνση της εφημερίδας είχε δισέλιδο άρθρο υπό τον τίτλο "ΦΡΑΓΓΕΛΙΟΝ=ΜΑΣΤΙΓΙΟΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΑΝΟ-ΦΡΑΓΚΟΠΟΙΜΕΝΩΝ" και μεσότιτλο: "SOS! ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ EIΣ METANOIAΝ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ!!! ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΚΟΙ ΟΙ 300 ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ".  

Το άρθρο όμως αυτό είναι ύμνος υπέρ του παλαιού (πάτριου) ημερολογίου, καταδικάζοντας τους Ορθοδόξους του νέου ημερολογίου και ταυτίζοντάς τους με τους παπικούς-καθολικούς! 
Αντιγράφουμε μερικά από τα φοβερά και τρομερά που γράφουν η "Ελεύθερη Ώρα"-"Νέοι Άνθρωποι": 
"...καλείσθε εις μετάνοιαν, πάντες οι νεοημερολογίται ποιμένες. Μετανοείτε, όπως οι Νινευίται, διότι ΕΦΘΑΣΕ η Δικαία Οργή του Παντοκράτορος Θεού! Μετανοείτε και κηρύξατε μετάνοιαν εις το Έθνος, διότι έτσι μόνον θα απαλλάξετε τους εαυτούς σας και τα αξιολύπητα ποίμνιά σας, εκ των ΔΕΙΝΩΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΩΝ των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων τα οποία σας συνοδεύουν! Μετανοείτε, διότι μετασχηματίζεσθε εις "άγγελον φωτός" κι εμφανίζεσθε ως Οθόδοξοι και απόστολοι, καθ' ην στιγμήν οι Ένδοξοι Άγιοι Απόστολοι λέγουν, ότι χάνεται η Αποστολική Διαδοχή εις τους σχισματοαιρετικούς! Και είσθε σχισματοαιρετικοί, διότι από το 1924 καταπατείτε αυθαιρέτως το ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ που είναι η Ενότης της Πίστεως, εκδηλουμένη δια της ταυτοχρόνου τηρήσεως των Ι. Κανόνων και Παραδόσεων και ΔΙA του ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΥ, ομοιόμορφου και ομοιοτρόπου εορτασμού των Ορθοδόξων Εορτών! Ούτω, καταπατείτε βαναύσως το ΔΟΓΜΑ της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, εις την οποίαν υποκριτικώς λέτε ότι πιστεύετε! Και τούτο διότι έχετε κάμνει μια διαβολοευφεύρετον και ληστρικήν εκκλησία, ανήκουσα εις το Παγκόσμιο Συμβούλιον ΕΩΣΦΟΡΟ εκκλησιών! Αυτή την Ανορθόδοξον Εκκλησίαν, παραπλανητικώς την ονομάζετε Ορθόδοξον, διά να παγιδεύετε τα ψυχάς και να κλείετε την Βασιλείαν των Ουρανών, έμπροσθεν των ανθρώπων!"!!!
Υπάρχει όμως πολύ μεγάλη συνέχεια. Εμείς απλά, αντιγράφουμε μερικά από τα αντατριχιαστικά που γράφει η εφημερίδα (πρώην θεματοφύλακας της Ορθοδοξίας και νυν-ως φαίνεται-πολέμιός της;):
"Διότι τούτο ο Προφήτης ΙΕΡΕΜΙΑΣ λέγει, ότι είσθε οι συρόμενοι όφεις και ότι εκ της ανομίας σας εξήλθεν μόλυσμα επί πάσαν την γην"! Συρόμενοι όφεις όλοι οι Ορθόδοξοι του νέου ημερολογίου (ιερείς και κληρικοί) σύμφωνα με το άρθρο της "Ελεύθερης Ώρας" και του ενθέτου της "Νέοι Άνθρωποι"! 
Και συνεχίζει: "Πώς τολμάτε χωρίς φόβον και λέτε: Βασιλεύ Ουράνιε, Παράκλητε, το Πνεύμα της Αληθείας... Πώς τολμάτε και λέτε, ότι πιστεύετε εις το Άγιον Πνεύμα, το Κύριον το Ζωοποιόν, ενώ συγχρόνως εν τοις έργοις βλασφημείτε;".
Πιο κάτω:"...ενδύεσε την κατάραν ως ιμάτιον και καθίστασθε αποτρόπαιοι, μισαροί, βδελυκτοί, βλάσφημοι, αφορισμένοι και τρισαναθεματισμένοι...
Διατί εμφυτεύσατε την σχισματοαιρετική νεοημερολογητικήν φυτείαν και είσθε ούτων κατά τον ΑΠΟΣΤ. ΠΑΥΛΟΝ οι περιπατούντες κατά τον αιώνα του κόσμου τούτου, κατά τον αρχοντα της εξουσίας του αέρος, του πονηρού πνεύματος.."
Κατά τον ίδιο ρυθμό συνεχίζει ως το τέλος. 

Κι ερωτάται η εφημερίδα: αυτομόλησε από την Ορθοδοξία του νέου ημερολογίου; Ασπάζετε πλέον το "πάτριο" ημερολόγιο; Πιστεύει πράγματι η διεύθυνση της εφημερίδας ότι οι νεοημερολογίται είναι "σχισματοαιρετικοί και τρισκατάρατοι, βδελυκτοί οι ιεράρχες, ιερείς της" και ότι αν δεν γυρίσουν στο παλαιό ημερολόγιο "θα πάνε στην  κόλαση και θα τύχουν της δικαίας οργής του Θεού"; Τα πιστεύει όλα αυτά ή αποτελεί ένα μέγιστο-εγκληματικό της λάθος; Διότι όλο αυτό το δημοσίευμα είναι σοκαριστικό. Η εφημερίδα αν δεν το ασπάζετε, εκτός του ότι δεν θα έπρεπε να το είχε δημοσιεύσει, δεν έχει βάλει σε κανένα σημείο του άρθρου ότι αποτελεί γνώμη του αρθρογράφου και όχι της εφημερίδος. 
Μόνο την ντροπή μας μπορούμε να εκφράσουμε, όπως επίσης εκφράζει την μεγάλη λύπη του ο Μάκης Βραχιολίδης ο οποίος επί 3 γεμάτα έτη εργάστηκε στην Ελεύθερη Ώρα και για μεγάλο διάστημα μετά τον θάνατο του αείμνηστου Γρηγόρη Μιχαλόπουλου είχε αναλάβει την επιμέλεια πολλών ρεπορτάζ των "Νέων Ανθρώπων".   

2 σχόλια:

  1. Αδυνατώ να βγάλω συμπέρασμα, αν δεν διαβάσω ολόκληρο το κείμενο
    της εφημερίδος.
    Πάντως ο τίτλος
    ''Φραγγέλιον = Μαστίγιον κατά των Βατικανο-φραγκοποιημένων''
    εκφράζει την Ορθοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά έκανε.
    Εάν μάθετε τήν αλήθεια είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέει, αλλά δέν ξυπνάει ό λαός γιατί είναι τυφλωμένος από τήν αμαρτία.
    Καλή μετάνοια και επιστροφή στήν αρχαία παραδοσιακή Ορθόδοξη γραμμή καθώς θεσπίστηκε μέσω οικουμενικών συνόδων απο τούς Αγίους Θεοφόρους Πατέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή