Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ!

Ο Σπύρος Ταμπούρης είναι ανγνώστης μας ο οποίος μας έστειλε το παρακάτω άρθρο αναφορικά με τις δικές του εκτιμήσεις για το μέλλον της χώρας μας...



ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Βραχυπρόθεσμες επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και της εν συνέχεια κατάθεσης του προσχέδιου προϋπολογισμού περιόδου 1/11 – 31/12/2016


Εκ της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και της μετέπειτα κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού περιόδου 1/1 – 31/12/2016 προέκυψαν τα εξής ασφαλή συμπεράσματα:
1.     Η χώρα (οικονομία) πνίγεται από παντού στα ελλείμματα και τα εισπρακτικά μέτρα τα οποία εξ ηγγέλθησαν και όσα μέλλεται να ακολουθήσουν (αποδίδουν μόνον κατά το 80% των προϋπολογισθέντων)  προβλέπεται ότι εντός των αμέσως προσεχών  μηνών νέα φοροκαταιγίδα αναμένει τους φορολογούμενους.
2.     Ούτε λόγος δε έγινε για την εξόφληση των οφειλόμενων του ελληνικού δημοσίου κυρίως προς την ιδιωτική οικονομία, ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά με ότι αυτό συνεπάγεται.
3.     Η διέξοδος προς τις διεθνής αγορές που υπήρξε παλαιότερα, θα μείνει επί μακρόν κλειστή. Μόνον εσωτερικόν δανεισμού (Έντοκα Γραμματία Δημοσίου) μικράς χρονικής διάρκειας θα μπορεί η κυβέρνηση να συνάψει για να πληρώσει επί τακτικές υποχρεώσεις (παλαιά έντοκα κ.λ.π.)
4.     Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει όμως οι δυνατότητες των πολλών επιχειρήσεων είναι ασήμαντες  και δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν επαρκώς ώστε να επανακκινήσει η πραγματική οικονομία.
Η ανακεφαλαιοποίηση ίσως φανεί χρήσιμος στον επαναπατρισμό καταθέσεων εκ του εξωτερικού αλλά και σε καταθέτες του εσωτερικού παρά τη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων.
5.     Η πολιτική των επενδύσεων απλώς αναφέρθηκε στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων χωρίς να αναφερθεί η λήψεις μέτρων υποδομής, ώστε να βελτιωθεί το επενδυτικό κλήμα ( μείωση συντελεστών φορολογίας των επενδυτών ήδη 29% ) – σταθερό επί πολλά χρόνια φορολογικό σύστημα – κατάργηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την διευκόλυνση των επενδυτών – σαφής πολιτική για τους περιβαλλοντικούς όρου και κανόνες, ώστε οι επενδυτές να συμμορφωθούν προς αυτούς και να μην αντιμετωπίζουν μεταγενέστερους κινδύνους, τα οποία θα διευκόλυναν τους μελλοντικούς επενδυτές.
6.       Οι αποκρατικοποιήσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στην χώρα και οι οποίες θα αποφέρουν (σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία – πολλές θέσεις εργασίας και μόνιμες – σημαντική ενίσχυση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων – εργασίες στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες λόγω των έργων, τα οποία θα εκτελεσθούν – αύξηση τζίρου στην εμπορική αγορά  και άλλα). Αναφέρθηκαν ακροθιγώς στις προγραμματικές εκδηλώσεις και ότι θα γίνουν κάποιες αποκρατικοποιήσεις, διότι αυτές προβλέπονται από το υπογραφέν μνημόνιο.
7.      Λόγω της μείωσης των εισοδημάτων γενικώς στην Ελλάδα, οι πωλήσεις (τζίρος) στην αγορά, συνεχώς απομειώνεται με ό,τι αυτή η εξέλιξη  συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία.
8.     Με πρωτογενή ή ελλείμματα, αντί πλεονασμάτων με αρνητικό ΑΕΠ και χωρίς ικανό ποιοτική ρευστότητα στην αγορά το εξαγγελθέν οικονομικό πρόγραμμα, θα χρειαστεί να αναπροσαρμοστεί πολύ  σύντομα και να συνεχισθεί η ίδια οικονομική απραξία. Ας βοηθήσει την χώρα ο μεγαλοδύναμος.
ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ    
Δη δει χρημάτων "Ω ΕΛΛΗΝΕΣ" και άνευ τούτων ουδέν γένεσθαι των δεόντων χρήματα, τα οποία θα αποφέρουν οι σωστές οικονομικές πολιτικές και όχι ο δίσκος της εταιρείας.
Όσον αφορά στις ελπίδες για την απομείωση του χρέους τις οποίες καλλιεργούν μετ' επιτάσεως οι κυβερνώντες.
Ας ευχηθούμε να είναι πραγματικές.
    Κανείς δε χαρίζει χρήματα εύκολα.


1 σχόλιο:

  1. Έχει μέλλον - καλό μέλλον - αυτή η χώρα, έτσι όπως κυβερνιέται;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή